Help for English

Mám takové velké přání

Všimla jsem si, že v poslední době nepřibývají moc články o výuce, jsou tu perfektní články – vocabulary , informace, testy, ale pro učení toho – nic moc. Myslím teď na gramatiku. Vím, že není čas, ale malá otázečka? Vyznáte se v tom, co ještě tady chybí, co by bylo dobré přidat podle otázek uživatelů? Když procházím gramatiku, jsou tu dost velké mezery mezi úrovněmi.
Kdybych tak mohla pomoci! Vím, Vždycky říkáte můj to do list a co takhle ho smazat a začít podle toho, co je žádáno teď? Tady je spousta článků různých úrovní, tak co tak je dát do řady a doplnIt co chybí? PŘECI NA TO NEJSTE SÁM. Moje velké přání je učit se podle tohoto webu, který mi všechno vysvětlí srozumitelné, krásně, lépe než všechny učebnice. Když pak nemám vodítko, zmatkuju a nehnu se dál,. Neberte to jako kritiku, tomu jsem hodne vzdálena, jen pro inspiraci. A samozřejmě i pro ty, kteří jsou schopni třeba nějaký ten článek napsat. Moc se omlouvám, jestli můj příspěvek vyzněl ostře, To ne, jen tak malý postřeh, moc dobře vím, co je to čas.

Myslím, že ‚dát články do řady‘ nebude asi možné nikdy, od počátku to nebylo stavěné na to, aby články šly jakkoliv lineárně za sebou. Jediné, co lineární je, je kurz pro začátečníky. O ostatní se zatím ani pokoušet nebudu.

Říkáte, co chybí… ale ono z gramatiky toho už zase tak moc nechybí. Pokud vás něco zásadního napadá, tak určitě napište, co to je. Víceméně jsou to nejrůznější vychytávečky.

A nebojte, rozhodně to neberu jako kritiku. A i kdyby, kritika je vždy VELMI přínosná, tedy ta konstruktivní kritika. Což vaše rozhodně je.

Možná taky narážíte na ten kurz pro začátečníky, který teď zdánlivě ‚spinká‘, ale nebojte, i ten se zase brzy pohne. Právě se adaptuji na nové zaměstnání takže času je ještě méně, než jsem čekal, ale ono se to ustálí a uklidní.

No, ano na kurz pro začátečníky narážím, nechtěla jsem jen tlačit.Je mi jasné, že musíte mít jako prioritu své zaměstnání. Ale když ono všechno je tak nádherné, máte nápady, jak učinit učení angličtiny zajímavé a já se u každé další lekce moc bavím.
Mám takový přehled, jak to tu chdí, tak Vám určitě pár nápadů doodám, ale na soukromou zprávu, pokud mohu.

Určitě pište podněty. Sám vím o pár věcech, které nejsou, ale určitě mi něco uniklo.

Díky pane Marku
jsem věčný začátečník a pro náročnou práci nemám čas chodit do školy.Prokousala jsem se vašimi články a je to úžasné a srozumitelné.Jen potřebuji radu,jak opravdu začít od 1.lekce.Jaký systém,abych nelétala z jednoho tématu na druhé.Chce to řád a to si neumím nastavit.Prvně slovíčka,nebo gramatika?Prosím poraďte.Moc děkuji za vaši práci.

jajana:
Koukněte se do mapy kurzu angličtiny pro začátečníky. Tam je to uspořádané přesně popořádku, jak to Marek doporučuje. Jeďte podle toho a až to budete mít zvládlé a kurz už nebude běžet, tak si najeďte do gramatiky a pomocí těch filtrů si tam vyberte články pro elementary a ty se učte společně se slovíčky pro elementary, které naleznete taky zde webu. Já osobně bych dopuručil ty Reward ELE.

Moc děkuji za radu.Skusím to.Motivace a chuť se učit je,jen aby to hlava brala.Čím víc si to tu mapuji,tím jsem nadšenější. Hodně úspěchu i všem lidičkám,co se tu snaží. :-)

Je to tu super, len jedna vec mi tu chýba. CHcem sa napríklad zapojiť do súťaže alebo prečítať zopár komentárov, aby som sa trošku zorientoval. A ten čas letí a ja mám pocit, že medzitým by som si vypočul napríklad nejaký dialóg alebo poprípade nejaké rádio /správy…/, proste nejaká ta výslovnosť na pozadí. Nedalo by sa niečo také poriešiť??? Povedzme nahrávky cca 10–30 minút, ktoré by boli vždy poruke-napríklad v hlavnom menu. A ešte jeden dotaz. Skúsil som si nejaké testy zo slovníku a tie nahrávky sa mi zdajú dosť potichu. Nemám moc kvalitné repráky, no v porovnaní napríklad s CD alebo YouTube je naozaj volume asi dosť nízko nastavené.

Volume – ano, jsem si toho vědom. Pokusím se to nějak vylepšit.
Dialog na pozadí – no, do toho se zatím asi pouštět nebudeme.

Ďakujem za odpoveď a za všetku Vašu prácu. Mám len taký menší problém. Neviem sa „odtrhnúť“ od PC, odkedy som prvýkrát navštívil tieto stránky. :-D

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.