Dobrý večer,
zajímalo by mě, jak se dají anglicky oslovit – pozdravit dívky. U kluků
znám třeba slůvko Dude. Existuje něco takového i pro holky? Něco na
způsob českého nazdar kočko třeba.
Předem díky za tipy. Pilda
Dobrý večer,
zajímalo by mě, jak se dají anglicky oslovit – pozdravit dívky. U kluků
znám třeba slůvko Dude. Existuje něco takového i pro holky? Něco na
způsob českého nazdar kočko třeba.
Předem díky za tipy. Pilda
Nazdar kočko – Hey babe.
Nebo třeba Hello sexy.
To mi připomíná How I Met Your Mother
SHAWTY (šo:ty) je dost běžné.
Např.:
Shwaty, you're mine.
„dost běžné“ je pojem značně relativní. Rozhodně to není všeobecně rozšířené slovo. V určitých oblastech to může být „dost běžné“, zatímco jinde to slovo nikdo nepoužívá.
nebo jednoduše Hey, girls
Marek Vít:
tak jsem hoď prosím nějaká ještě běžněji používaná, ať to můžu
měnit.
no este dodam, ze ako take neutralnejsie oslovenie (proste kde nevyzeras ako „pick-up persona“) je kludne aj „Hi/Hey guys“.
Pokial s danou holkou nechodis, tak z hey babe citim nadych miernej nadrzanosti, alebo ako to napisat…
no, to hey guys me taky napadlo, ale to tam musi byt aspon jeden kluk, aby to slo pouzit, ne? ikdyž…
Jinak taky „a chick“
no hey guys som uz mnohokrat pocul ked sa oslovili 2–3 holky (ziaden chlap), takze chlap nie je podmienkou
chick sa tiez pouziva, ale skor hip-hopperi vo svojich pesnickach, normalne by som nejakej kamaratke, alebo neznamej na kupalisku velmi nepovedal: „hey chick. What up?“
tomasnovella:
jo, máš pravdu s tou nadržeností. Je to takové spíš nadrženecké, nebo
puberťácké. Chci znát jak slušné výrazy, tak tyto.
Napadá mě ještě princess a beauty, to by šlo také, ne? Myslím beauty jako kráska…
CHICK se nepoužívá pro oslovení, ale spíš tehdy, když se mluví O nějaké holce.
GUYS se používá i pro holky. I když mezi nima není kluk. Ale jen v množném čísle.
staci ked si pozrete par dielov How I met your mother(inac perfektneho serialu…vrelo odporucam…=D)tam mate tych osloveni dost ale najcastejsie sa na holky pouziva babe alebo spominane chick…hot chick..=D
ouu nevsimol som si druhu stranu… a presne jak napisal Marek CHICK len ked hovorite o niakej konkretnej „kocke“…proste neprides do baru a nepovies Hey Chick..
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.