Help for English

hledám knihu na učení

Prosím vás, mám mladé lidi na angličtinu,kteří by chtěli jet podle nějaké knížky, kde by byl článek, slovíčka a gramatika, kterou bysme se mohli postupně spolu prokousávat. Já mám Murphyho English Grammar in Use a to se jim nelíbí, nedá se podle ní jet „lekce po lekci“.
Nemá někdo tip na nějakou zajímavou knížku?
Díky, díky, diky.

např. NEW ENGLISH FILE, nebo MATRIX… ale jsou jich desítky.

V našem kursu se jelo podle Time to talk, ale tady je velký důraz na schopnosti lektora. je to zajímavá, poutavá učwbnice s důrazem na komunikaci, praxi, konverzaci podle levelu. Ale opravdu si myslím, že tady hodně záleží na lektorovi, jak dokáže studenty zaujmout. Je tu spousta úloh, cvičení. konverzací, které se dají řešit pouze v angl.jazyce, a kupodivu i pro úplné začátečníky je to jasné, ale jak říkám, tato učebnice je vhodná pouze s lektorem, a s více lidmi.

Rozhodně doporučuji zajít si do knihkupectví a strávit tam trochu času.
Murphy určitě není na učení celé třídy, jen jako doplňkový materiál.

Záleží na tom, kolik máte lidí ve třídě, jak jsou staří. ‚Mladí‘ jak píšete je široký pojem, pro teenagery se hodí něco jiného než pro mladé manažery :-)

Také záleží na tom, jestli chtějí mít pouze obecnou angličtinu, nebo se chtějí trochu zaměrit i na business. Vím, zní to možná ‚hrozivě‘, ale existuje spousta učebnic, které jsou skvěle vypracované, a témata se točí kolem práce, což spousta lidí určitě přivítá, tedy pokud již pracují.
Samozřejmě je pak mnoho knih, kde je zaměření na business hlubší.

Také je dobré si ke knize pořídit CD a také teacher's book, kde je spousta dalších nápadů. A pro studenty určitě vždy doporučuji kromě student's book i workbook. Je to skvělý zdroj domácích úkolů.

Teď, když o tom tak přemýšlím, tak možná bych přece jen něco doporučil – řadu International Express. Je tam spousta nahrávek, teacher's book má velké množství dalších cvičení a her a je to trošičku business, ale jen trochu. Prostě je to z pracovního prostředí, ale dalších knih je určitě mnoho.

Zajděte si do knihkupectví a pár si jich prolistujte. Věřím, že vám určitě nějaká padne do oka.
Nejvíce poznáte z toho, jak je kniha řešena, jestli nemá moc pomalé tempo, nebo moc rychlé. Také je pak dobré pečlivě zvážit výběr úrovně. Jestli elementary, pre-inter, inter, atd.

Jak píše georgia, většinou stejně záleží na učiteli, ale rozhodně bych nevolil českou knihu, když je v dnešní době tolik kvalitních učebnich zaraničních. Time to talk sice neznám, ale obecně české učebnice nejsou moc kvalitní, ve srovnání s anglickými.

Přeji ‚šťastnou‘ ruku při výběru a pokud máte ještě nějaké dotazy, sem s nimi :-)

Jen malé podotknutí. _ Knihu zvoloili učitelé proto, že očekávali zájemce, kteří angličtinu viděli tak z rychlíku a kteří se rozhodli, že si prostě zajdou na kurz a za pár měsíců se to naučí. (I takoví jsou). Time to talk je (podotýkám mluvím o 1. dílu pro úplné začátečníky)kon­cipován víceméně v angličtině, jen požadavky na studenta jsou v Angl/českém výkladu. Kniha je vesele barevná a dává studentům pocit, že to opravdu není tak nemožné se to naučit.Také tempo nemusí být tak kruté jako ve škole, protože se v kurzu většinou řídí podle nejpomalejšího. A na to jsou vhodně konverzace.
Omlouvám se, jestli jsem otázku nepochopila, vzala jsem to ze své praxe studenta, (také se mi to ze začátku moc nezdálo) ale pak jsem knihu moc řešit nemusela – kromě řádku s pokyny. Musela jsem se snažit.

Samozřejmě to může být dobrá kniha. Zajdu se na ni někdy do obchodu podívat :-)
Jde jen o to, že obecně jsou český učebnice docela průměrné. Samozřejmě, že i zahraniční jsou někdy podobné, občas i horší.
Ale je zde daleko větší výběr.

Praxe studenta je určitě přínosná, ale jak jste správně podotkla, stojí a padá to ve finále na učiteli :-)

Na tuto knihu bývají názory víceméně různorodé. Jsou ti, kdo ji chválí, a ti, kteří se hrozí, když ji vidí. Mno, já patřím do té druhé skupiny… ale to samozřejmě ještě nic neznamená.

Jenže k Vám přijít na první lekci ti, co tady, tak by asi propadli depresi, až kdo Vás pozná blíže, pochopí, ale Vy jste opravdu náročný učitel .Já se snažím učit podle Vás, ale víte, kolikrát jsem se podváděla, Ach já švindlíšek.
Jinak samozřejmě, Vy jste učitel, který máte žáky, kteří se to prostě naučit musí, anebo chtějí, protože se jim angličtina ‚vryla pod kůži‘.Lektoři v různých kurzech mají žáky, kteří si myslí, že se to musí naučit, ale od čeho mají zaplaceného učitele, žejo. Tak ať se snaží. (Ten učitel) To je to, co tady chci zdůraznit. A právě kniha Talk to time je taková pro první ročník kursu, , buď Vás otráví a vzdáte to, nebo se nadchnete. Není problém pak zdůraznit, že jsou kvalitnější učebnice.
Já když jsem jedné známé doporučila, ať se učí anglicky anglicky, koukla na mě jak na vola a řekla (dodnes si to pamatuju) : Já nemusím umět ty blbiny kolem gramatiky, já chci jen umět se domluvit!!! Co na to říct? Ale přesto se z této knihy naučila How are you? I'm from …
Já osobně miluju Učebnice …in Use a nedám na ně dopustit, i díky Vám, že jste mne s nimi seznámil.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.