Help for English

Continuous Infinitive

Prosím, není tu někde článek na téma “Continuous Infinitive” po modálních slovesech? Díky :-)

nevím o něm. Do nedávna jsem znala jen jeden (to + bare) infinitiv v angličtině a ejhle, ony jsou čtyři a ještě se dělí do dvou skupin (active / pasive) :-o

Tady na HFE je to roztroušené, možná by stálo za to udělat článek. Ten odkaz od jarmi je fajn.

TO BE vs. TO BEING
Verb Patterns (slovesné vzorce)
Budoucí průběhový čas

Je něco konkrétního, co vás zajímá?

to jarmi1: hups, tak to jsem také nevěděla. Mě překvapil už ten continuous. Díky za článek. :-)

to Lucka: tyhle články jsem také objevila, ale já jsem na ten continuous infinitive narazila (přiznávám, že poprvé) v New Headway, Intermediate Maturita WB p. 74 mají ho doplnit po modálních slovesech (must, might, may, can't,could) Tak jsem o tom chtěla zjistit něco víc. Ale že jsou čtyři + jsem fakt zjistila také až v odkazu od jarmi. Článek bych také uvítala. :-)

Uvidíme… Je to už pokročilejší gramatika (u některých), líbí se mi ten souhrn v článku od jarmi, podívám se na to a pokud z toho budu mít dobrý pocit, článek bude. :-) Nebo až bude mít pan Vít / Roman / další autoři více času … :-D

Super, díky moc. :-)

Je to pro mne také novinka, ale zdá se mi, že je to klíč k pochopení dalších věcí, které mi jaksi stále nehrají :-) – takže díky za inspirativní dotaz.

Jen jsem vyčmuchala následující ekvivalenty:

1. I'm sure he isn't studying = He can't be studying.
  2. Perhaps he will be exercising = He may be exercising.

Článek k may(be).

a k sekundárnímu významu modálních sloves

a minulá modální slovesa

článek o průběhovém a dokonavém infintivu, průběhovém a dokonavém gerundiu apod. mám v plánu. Jště najít čas na ty všechny články na seznamu. :-)

Je mi jasné, pane Marku, že váš seznam je stráááášně dlouhý, protože nás Neználků je určitě děsně moc. Ale díky za jakýkoliv váš článek. Pro mne je vždycky užitečný. :-)

Nejhorší na tom je, že v poslední době je tolik práce, že věci z mého seznamu neubývají… :-(

Rada – seznam proškrtat. Hned bude kratší. :-P

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.