Help for English

TO

Dobrý večer, Možná to zní trošku hloupě,ale chtěl bych se zeptat právě na tuhle předložku TO chtěl bych se zeptat jestli nechystáte nějaký článek nebo jestli nemáte(nenašel jsem) na tohle téma,nebot v tom pořád nemám jasno TO má plno významů a já si stím někdy nevím rady. Děkuji za případnou odpověd a pochopení.

Co přesně ti dělá problémy?

I want to believe kontra I want believe tohle sice chápu,ale když tam to TO nebude význam bude stejný ne?

Pokud vím, tak právě to TO mění chtít na chci.

Dále se také want to dá nahradit slovem wanna, které má stejný význam. V češtině taky přeci neříkáš ,,Já chtít věřit", ale řekneš ,,Já chci věřit". To samé je i v angličtině ,,I want to believe" je tedy ta správná verze :).

Moc děkuji za pomoc. Následně jsem si tu našel o tom víc v jednom článku…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od padlik vložený před 10 lety

I want to believe kontra I want believe tohle sice chápu,ale když tam to TO nebude význam bude stejný ne?

I want believe je jednoduše špatně!

Pokud se bavíte o I want to believe VS. I won't believe, pak čtěte zde.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od strangereu vložený před 10 lety

Pokud vím, tak právě to TO mění chtít na chci.

Dále se také want to dá nahradit slovem wanna, které má stejný význam. V češtině taky přeci neříkáš ,,Já chtít věřit", ale řekneš ,,Já chci věřit". To samé je i v angličtině ,,I want to believe" je tedy ta správná verze :).

“TO” ZA SLOVESEM nemění chtít na chci

Zde se tazatel baví o TO za slovesem WANT. To tam je jednoduše proto, že podle slovesných vzorců se sloveso WANT váže s dalším slovesem v infinitivu, tedy s TO.

Pokud byste trval na tom, že něco mění chtít na chci, pak je to částice TO před slovesem want.

to want = chtít (plnohodnotný infinitiv s TO)
I want = chci (já)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.