Help for English

Počitatelná slova/Nepočitatelná + rozdíly mezi slovy?!

Dobrý den.

Jaký je rozdíl mezi:

• egg/ an egg
  • lettuce/ a lettuce
  • ice- cream/ an ice cream
  • sugar/ a sugar

prý je nějaký rozdíl i mezi:

• bread/ a bread
  • cheese/ a cheese

Pak by mě zajímalo zda “POUND” a vůbec měna …uda je to počitatelné nebo nikoliv? Na internetu jsem našel pár diskuzí, ale bylo to takové rozhádané, nikdo se nemohl dohodnout co teda platí.

Předem moc děkuji za objasnění.

A co slovník, tam jsi odpověď nenašel?

Mám mizerný slovník. Jenom základní překlad slovíček.

Já si skočím do knihovny, nebo už snad brzy vyberu ten správný slovník.....tady jsem poprosil o radu, protože toto potřebuji na pondělí :-(

Lucka myslela pravděpodobně online slovník(y) (viz Advanced Learner's slovníky zdarma ONLINE) – tam jistě najdete odpovědi na všechny výše zmíněné dotazy ohledně rozdílů v počitatelnosti. Osobně doporučuji Oxfordský slovník.

Ano, myslela jsem online slovník. Já snad už jiný ani nepoužívám. Taky mám nejradši Oxford, ale když chci něco opravdu prověřit, kouknu do všech osvědčených (Oxford, Cambridge, Longman, Webster – ten mám i jako offline aplikaci na telefonu).

Tak výborný! Díky za odkaz na slovníky! Vyřešil jsem všechno až na sýr. Tam mám jednu nejasnost.

Vyhledal jsem si o tom ještě jednu diskuzi na WR foru a tam tvrdi:

• “I'd like three cheeses: wensleydale, red leicester and double gloucester. Two hundred grams of each, please.”varieties of cheese are countable.
  • “What a lot of cheese!”, but that might mean a lot of one kind of cheese.

Ale poté tam ještě jeden uživatel dodává( a to nechápu)…přijde mi to jako protiřeč…-

*Cheese is not only countable and uncountable Although one can speak of cheeses, the very word ‘cheese’ itself is both singular and plural. “I will bring the cheese for the party” = do not just expect one type of cheese.

“I'll have a cheese sandwich, please” – only one variety is to be expected.*

Řídila bych se tím, co bylo popsáno původně – počitatelné (druhy), nepočitatelné (sýr jako takový – mezi ostatními potravinami: I hate cheese!).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.