Help for English

pivo - studené nebo teplé

Jak by se správně řeklo: Jaké máš nejraději pivo, studené nebo teplé?

How do you like your beer, cold or warm?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od J-i-r-i vložený před 11 lety

How do you like your beer, cold or warm?

Právě to cold moc nevím- spíše cool jako chlazené? a warm by bylo asi zahřáté, ale to pivo je jen nevychlazene nebo nechané při pokojové teplotě… Také s tím ´how´ na začátku se nejsem jista, co třeba: Do you prefer cool to warm beer?

Áno, môže to byť, je to bežne používaná otázka : How do you like your beer, cool or warm? 

Sorry guys, no one would ever say cool beer, sorry. Beer is served cold or even ice-cold, but never cool. 

Do you like your beer warm or cold? (and only Brits would answer “warm”  )

How do you like your beer – warm or cold?

However, you might see signs for “Chilled Beer” – that's chlaze­né pivo.

Ahoj,

Američanka výše tvrdí, že “no one would ever say cool beer, sorry. Beer is served cold or even ice-cold, but never cool”, ale v článku http://www.helpforenglish.cz/…kes-activity se ve větě č. 10 píše “Let's stop in for a cool one.”

Jak to tedy je?

Děkuji za případnou odpověď.

Těžko může nerodilý mluvčí “opravovat” rodilého, ale myslím si, že nejde takhle kategoricky říct “tohle by nikdo nikdy neřekl”. Anglofonní svět je hooodně velký, takže si myslím, že by to určitě kde kdo použil.

Použili byste někdy například “Přijdu dýl (ve smyslu později)”? Podle mě je to zhovadilost nejhrubšího zrna, a přece se to v určité oblasti naší republiky používá naprosto běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje…

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Roman Jakubčík vložený před 9 lety

Těžko může nerodilý mluvčí “opravovat” rodilého, ale myslím si, že nejde takhle kategoricky říct “tohle by nikdo nikdy neřekl”. Anglofonní svět je hooodně velký, takže si myslím, že by to určitě kde kdo použil.

Použili byste někdy například “Přijdu dýl (ve smyslu později)”? Podle mě je to zhovadilost nejhrubšího zrna, a přece se to v určité oblasti naší republiky používá naprosto běžně a nikdo se nad tím nepozastavuje…

ha ha zhovadilost :D a já vám tady jen můžu potvrdit, že máte pravdu v tom, že se opravdu nedá kategorizovat, protože já jsem ta, co zásadně používá “dýl” namísto “později”. zkusím se toho zbavit.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.