Help for English

At the dawn of the 1700´s ,famine,disease and the greed of great noblemen were changing scotland forever

Dobrý den.

Mohl bych taky pouzít predprítomný cas ?Have been changed forever.Je to ve filmu Rob Roy.Pricina v minulosti nezmenený následek doposud

Dekuji

Oprava-Have changed forever

Odpověď najdete v článku Předpřítomný čas #2: Něco je jinak – část “Polovičatá pravidla – školní poučka”.

Výše zmíněný článek si určitě přečtěte, ale je to vlastně jednoduché – když uvedete přesný časový údaj (čas, bod), který ukotví tu událost do minulosti – jako zde at the dawn of the 1700's, tak to nelze dát dohromady s předpřítomným časem. Musí být minulý.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 8 lety

Výše zmíněný článek si určitě přečtěte, ale je to vlastně jednoduché – když uvedete přesný časový údaj (čas, bod), který ukotví tu událost do minulosti – jako zde at the dawn of the 1700's, tak to nelze dát dohromady s předpřítomným časem. Musí být minulý.

Díky, já jsem si to nějak špatně přečetl a příliš jsem se zaměřil na ten “důsledek v přítomnosti”.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.