Help for English

PRESENT SIPMLE OR CONTINUOUS pomoc

PRESENT SIPMLE OR CONTINUOUS

We (have) the camera for ten years. They (watch) TV all evening.

Moje řešení – nevím jestli správné… <br/> We have been having the camera for ten years. They watched TV alll evening (ale to je past simple)

Váš dotaz je poněkud zmatený – ptáte se, zda použít “present simple nebo continuous” a přitom doplníte present perfect TTT a past.
Každopádně u první věty může být odpověď různá:
“We have had the camera for ten years.” – Už ji máme 10 let.
“We'd had the camera for ten years.” – Už jsme ji měli 10 let (např. loni to bylo už 10 let).
“We have the camera for ten years.” – Máme ji na 10 let (od teď jakoby do budoucnosti).
“We'll have the camera for ten years.” – Budeme ji mít na 10 let.
atd.

Bez kontextu nelze rozhodnout. Pokud ale je zadání opravdu “present simple nebo continuous”, pak present simple, ovšem s tím významem, který jsem uvedl.

U druhé věty může být bez kontextu také téměř cokoli, máme-li si vybrat z přítomných časů, mohu použít oba.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 8 lety

Váš dotaz je poněkud zmatený – ptáte se, zda použít “present simple nebo continuous” a přitom doplníte present perfect TTT a past.
Každopádně u první věty může být odpověď různá:
“We have had the camera for ten years.” – Už ji máme 10 let.
“We'd had the camera for ten years.” – Už jsme ji měli 10 let (např. loni to bylo už 10 let).
“We have the camera for ten years.” – Máme ji na 10 let (od teď jakoby do budoucnosti).
“We'll have the camera for ten years.” – Budeme ji mít na 10 let.
atd.

Bez kontextu nelze rozhodnout. Pokud ale je zadání opravdu “present simple nebo continuous”, pak present simple, ovšem s tím významem, který jsem uvedl.

U druhé věty může být bez kontextu také téměř cokoli, máme-li si vybrat z přítomných časů, mohu použít oba.

omlouvám se myslel jsem PRESENT PERFECT SIPMLE OR CONTINUOUS

Odkaz na příspěvek Příspěvek od kubavo vložený před 8 lety

omlouvám se myslel jsem PRESENT PERFECT SIPMLE OR CONTINUOUS

V tom případě u první věty simple a u druhé věty je pravděpodobnější continuous.

děkuji moc za pomoc :) tzn.

We have had the camera… They have been watching TV …

Odkaz na příspěvek Příspěvek od kubavo vložený před 8 lety

děkuji moc za pomoc :) tzn.

We have had the camera… They have been watching TV …

Ano.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.