PRESENT SIPMLE OR CONTINUOUS
We (have) the camera for ten years. They (watch) TV all evening.
PRESENT SIPMLE OR CONTINUOUS
We (have) the camera for ten years. They (watch) TV all evening.
Moje řešení – nevím jestli správné… <br/> We have been having the camera for ten years. They watched TV alll evening (ale to je past simple)
Váš dotaz je poněkud zmatený – ptáte se, zda použít “present
simple nebo continuous” a přitom doplníte present perfect
a past.
Každopádně u první věty může být odpověď různá:
“We have had the camera for ten years.” – Už ji máme 10 let.
“We'd had the camera for ten years.” – Už jsme ji měli 10 let (např.
loni to bylo už 10 let).
“We have the camera for ten years.” – Máme ji na 10 let (od teď jakoby
do budoucnosti).
“We'll have the camera for ten years.” – Budeme ji mít na 10 let.
atd.
Bez kontextu nelze rozhodnout. Pokud ale je zadání opravdu “present simple nebo continuous”, pak present simple, ovšem s tím významem, který jsem uvedl.
U druhé věty může být bez kontextu také téměř cokoli, máme-li si vybrat z přítomných časů, mohu použít oba.
Váš dotaz je poněkud zmatený – ptáte se, zda použít “present simple nebo continuous” a přitom doplníte present perfect a past.
Každopádně u první věty může být odpověď různá:
“We have had the camera for ten years.” – Už ji máme 10 let.
“We'd had the camera for ten years.” – Už jsme ji měli 10 let (např. loni to bylo už 10 let).
“We have the camera for ten years.” – Máme ji na 10 let (od teď jakoby do budoucnosti).
“We'll have the camera for ten years.” – Budeme ji mít na 10 let.
atd.Bez kontextu nelze rozhodnout. Pokud ale je zadání opravdu “present simple nebo continuous”, pak present simple, ovšem s tím významem, který jsem uvedl.
U druhé věty může být bez kontextu také téměř cokoli, máme-li si vybrat z přítomných časů, mohu použít oba.
omlouvám se myslel jsem PRESENT PERFECT SIPMLE OR CONTINUOUS
omlouvám se myslel jsem PRESENT PERFECT SIPMLE OR CONTINUOUS
V tom případě u první věty simple a u druhé věty je pravděpodobnější continuous.
děkuji moc za pomoc tzn.
We have had the camera… They have been watching TV …
děkuji moc za pomoc tzn.
We have had the camera… They have been watching TV …
Ano.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.