Help for English

Mass vs weight

Dobrý den,

mám si do fyziky připravit v angličtině prezentaci o hmotnosti,jejím měření a jednotkách, Myslela jsem si, že se hmotnost řekne weight, ovšem když jsem se podívala do tabulky veličin, tak je v nich hmotnost přeložena jako Mass. Ovšem nikdy jsem si nevšimla, že bych slýchala slovíčko mass. Můžete mi prosím někdo vysvětlit rozdíl a poradit, která volba je správná? Děkuji.

Veličina je opravdu mass, můžete se podívat třeba do Wikipedie. A stejně tam i na rozdíl mezi nimi.

Viz http://www.oxfordlearnersdictionaries.com/…glish/mass_1?… bod 7 a poznámku pod ním. Tedy jestli to chcete mít úplně správně, držel bych se asi toho MASS.
Jen pro zajímavost, Vy chodíte na nějakou technickou školu, že Vám dávají takovéhle úkoly?

Moc Vám oběma děkuji, už je mi to jasné :) Studuji učitelství fyziky, takže z tohoto důvodu máme tyto úkoly :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Kelly18 vložený před 8 lety

Moc Vám oběma děkuji, už je mi to jasné :) Studuji učitelství fyziky, takže z tohoto důvodu máme tyto úkoly :)

Tak to pak ano :).

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.