Help for English

For the second week

Zdravím, snád mi to admin zas nezmaže, lebo očividne tu sa môžu pýtať otázky len vyvolený.

Na jednej fb stránke som našiel tento text:

#Split is the no. 1 movie in America for the second week in a row! See the thriller that everyone is talking about. – a ďalej bolo pod tým napísané (TWO WEEKS)

Tak ja sa Vás chcem opýtať čo znamená for the second week in a row? (Film bol zverejnený pred 3ma týždňami. Napísali to v 3. týždni)

Neviem prečo ale moje chápanie by bolo, že film je v kinách už vyše týždňa, teda že teraz je druhý týždeň a film je stále na prvom mieste, no ešte to nie su dva týždne.

Tak ako sa chápe anglická veta for the second week? For two weeks mi je jasné, to znamená, že už 2 týždne prešli a stále je prvý.

Ale ako to je s FOR THE SECOND WEEK? To mám chápať že teraz je 2hý týždeň alebo že teraz už je 3tí týždeň a v kine je film už 1/2 týždne?

Tiež nepoviem pracujem tu už druhý rok v zmysle pracujem tu už 2 roky. Ale v zmysle že už tu pracujem vyše roka.

Tak mi prosím vysvetlite otázku ohľadom toho FOR THE SECOND WEEK

Ďakujem

na vaší otázku neodpovím, ale vaše věta, že se tu můžou ptát jen “vyvolení” mě silně nadzvedla. Jsem “tady” už hodně let a nikdy!!! se mi nestalo, že by mi někdo neodpověděl nebo dokonce otázku smazal (a to i v případě, že se někdy mohla zdát lehce stupidní). Prosím, neurážejte práci těch, co nám všem pomáhají a to zcela dobrovolně a na perfektní úrovni. Nejdřív urážíte a pak prosíte o pomoc?? dost divné. A mimo jiné, v češtině se běžně používá “pracuji tady již druhým rokem”.

Předpokládám, že Vám to bylo smazáno proto, že (pravděpodobně jeden a tentýž) jistý uživatel se opakovaně tázal na podobné “nejazykové” záležitosti, a akorát rozdmýchával debaty o ničem…

Je to tak, ako si si aj sam spravne odpovedal: Neviem prečo ale moje chápanie by bolo, že film je v kinách už vyše týždňa, teda že teraz je druhý týždeň a film je stále na prvom mieste, no ešte to nie su dva týždne. ;-)

for the second week in a row = již druhý týden v řadě

Vlákno zamykám a to z toho důvodu, že na otázku vám již bylo zodpovězeno a taky z toho důvodu, jaký přesně popsal Daniel výše (jedná se o stále stejného uživatele). Je ovšem možné, že vás opětovně zabanuje šéfredaktor. Nevím, jaké jsou vaše motivy, ptát se pořád na jedno a to samé a dělat, že tomu nerozumíte. Evidentně vám nejde o získání znalostí. Možná vám pomohou více na jiných forech, jelikož když se nás ptáte neustále dokolečka na to samé, tak asi nejsme schopni vám pomoci.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 8 lety

for the second week in a row = již druhý týden v řadě

Vlákno zamykám a to z toho důvodu, že na otázku vám již bylo zodpovězeno a taky z toho důvodu, jaký přesně popsal Daniel výše (jedná se o stále stejného uživatele). Je ovšem možné, že vás opětovně zabanuje šéfredaktor. Nevím, jaké jsou vaše motivy, ptát se pořád na jedno a to samé a dělat, že tomu nerozumíte. Evidentně vám nejde o získání znalostí. Možná vám pomohou více na jiných forech, jelikož když se nás ptáte neustále dokolečka na to samé, tak asi nejsme schopni vám pomoci.

Ano, ptá se pořád na to samé, původně pouze ve slovenštině, takže mu angličtinu vůbec nejde. Zakládá si nové a nové profily, spoustu vláken stihnu smazat, někdy (jako dnes) se sem ale dostanou odpovědi, tak to nemažu, vždy ale zamykám a banuju uživatele.

Vlákno je zamčené. Nelze do něj přispívat.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.