Help for English

krátký dialog

K obrázku ženského kuchařského rondonu mám za úkol utvořit krátký dialog dvou osob (ona + on / partneři nebo manželský pár) – kdy “ONA” se ptá “HO”, zda jí bude onen rondon slušet (nebo jí sekne, padne, bude vyhovovat atd.) Přiznám se že, i když mám volnou ruku při vytvoření i neformálního obsahu toho dialogu, vůbec nevím, jak to poskládat.

Můžete někdo poradit, pokud dialog podám třeba takto?

Her: Sweetie, will it suit me?

Him: Sure love. Yes, it's definitely you! But… maybe is too formal. (nebo) But… isn't too formal?

Vaše věty jsou fajn (akorát jste možná chtěl napsat -Yes, it's definitely suits you!*) a přidávám další nápady:

Do you think I'll look hot/good/sexy… in it?
I don't think it's going to look good on me.
And what about my hair?
You know I still haven't found a hat which would fit my head…

atd.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 8 lety

Vaše věty jsou fajn (akorát jste možná chtěl napsat -Yes, it's definitely suits you!*) a přidávám další nápady:

Do you think I'll look hot/good/sexy… in it?
I don't think it's going to look good on me.
And what about my hair?
You know I still haven't found a hat which would fit my head…

atd.

Lucko, děkuji moc za radu. Myslel jsem, že takto lze odpovědět – tedy podle toho, co jsem již předem nalezl na foru. Přikládám níže;

/ Fórum / Help forum / It\'s you! Yes, it\'s definitely you. It\'s you! Yes, it\'s definite­ly you.

honyk vloženo Vloženo před 7 lety Ve cvičebnici IDIOMS ORGANISER jsem měl k větě Does it suit me? přiřadit jednu z nabízených vět a vyšla mi tahle: It's you! Yes, it's definite­ly you!

Chci se zeptat, jestli je to nějaká ustálená vazba? Jako idiom jsem to nikde nenašel.

Osobně bych řekl, že je to něco jako v češtině, tedy spíš jen jedna z reakcí. No ne, jsi to ty? No ne, já tě nepoznávám (jak ti to sluší).

Marek Vít @Marek Vít vloženo Vloženo před 7 lety když to máte jako reakci k větě DOES IT SUIT ME, tak to znamená, že ta daná věc (kus oblečení) mu sluší, že to je celý on, že je to přesně pro něho.

Aha! Tak tu frázi jsem neznala. Sorry!

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 8 lety

Aha! Tak tu frázi jsem neznala. Sorry!

Našel jsem to také čirou náhodou a přišlo mi, že bych to mohl takto v mé odpovědi podat. Ale zda je má skladba použitelná si jistý zcela nejsem, proto se raději ptám.

Jinak ještě jednou díky za ochotu + super náměty :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od zdenek110 vložený před 8 lety

Našel jsem to také čirou náhodou a přišlo mi, že bych to mohl takto v mé odpovědi podat. Ale zda je má skladba použitelná si jistý zcela nejsem, proto se raději ptám.

Jinak ještě jednou díky za ochotu + super náměty :)

Já jsem to bohužel nikde jinde nenašla, než tady (jako vy). Tak záleží na vás. :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.