Help for English

later/latter

Můžete mi prosím objasnit jaký je přesně rozdíl mezi slovy later a latter? Napište mi prosím i vzorové věty kde bych tato dvě slova použila. Něco jsem našla ve slovnících, ale nejsem si jistá že jsem to pochopila na 100 procent a uměla bych to správně použít. Nemá latter tedy také ekvivalent ve slovech next nebo second nebo the other? Děkuji

Latter znamena „ten posledne zmineny z vyctu“. S later to nema prakticky nic spolecneho.
Latter ma v pripade „ten druhy ze dvou“ asi stejny znam jako second.

Priklad:
- Is it A or B? Probably the latter. (tedy B)
- I went to the beach, the mountain, the store, the hoedown, and the fireworks factory, but the only one that was explosive was the latter.

Mam pocit, ze pokud by se to vztahovalo k mnoznemu cislu, stale se pouzije latter, ne latters.

Jsou jeste jine vyznamy?
Je to pouzitelne ve formalnim textu jako je treba diplomka?

no jak napsal Tom later je později a latter je něco úplně jiného, latter se váže na předchozí větu nebo oznámení a je to ta druhá zmíněná věc v předchozí větě.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.