Help for English

On of ...is/are

(Edit. omlouvam se za spatny nazev prispevku, melo tam byt ONE OF…)

Dobry den,

pri reseni jednoho problemu pro moji sestru (tvorba abstraktu) sem narazil na jedned mensi problem:) Je to mozna tim ze sem prepracovan, ale nejsem si zcela jist jak by nasledujici veta(priklad) mela byt spravne resena.

„One of the possibilities/op­tions FOR/OF doing sth IS/ARE NOUN IN PLURAL(chimneys). V cestine to vypada takto : "JEDNOU z moznosti jak neco delat JSOU kominy“ ja si trochu marne lamu hlavu nad tim jesli pouzit FOR doing something nebo OF doing something, a taky jesli tam bude IS chimneys nebo ARE chimneys. -Podle mne by se melo pouzit are chimneys, is jen v pripade ze by se pouzilo.. IS USAGE of chimneys…(je pouztiti neceho). Omlouvam se za komplikovanost a moznou nesrozumitelnost ale doufam ze se vysvetleni najde. Dekuji Petr

já bych tu větu nějak opsala, například:
One way this is done is by using chimneys.

Ja bych rekl OF doing sth IS chimneys. Zvolil jsem IS, protoze se vztahuje k te jedne moznosti, ne ke kominum. Ale radeji si pockej na fundovane vyjadreni pana Vita :-)

to TOM: nad tou variantou IS jsem taky uvazoval jako ze se vztahuje k te jedne moznosti, ale znelo mi to trosku zvlastne, kazdopadne diky za nazor, jsem zvedavy na vysvetleni pana Vita
to Dipsik: diky moc, to s tim One way sth is done mne vubec nenapadlo :)

Určitě IS.
Musí být shoda podmětu s přísudkem, tedy ONE OF (jeden z) – to je podmět, proto tedy bude IS. A je jedno, že ‚subject complement‘ je potom v množném čísle.

Např. OUR GREATEST PROBLEM IS RATS.
OUR TARGET GROUP IS YOUNG PEOPLE.

dekuji mockrat

a co se tyce toho possibilities FOR nebo OF ? nebo je to jedno ? :)
Dekuji

Já bych dal ONE OF THE POSSIBLE WAYS OF DOING sth…

mockrat diky :)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.