Help for English

Překlad \"sousloví\"

 

Ahoj, jak byste přeložili „Předběžný seznam použité literatury (zkrácený)“?

Díky moc za návrhy! =)

Preliminary reading list, reduced reading list apod.

se členem, pokud byste to používal/a ve větě, samozřejmě.

preliminary list of references (abridged) ( :?: )

pardon, myslel jsem že myslíte ‚přečtenou literaturu‘. Použitá literature je BIBLIOGRAPHY

Dá se použít to mé _references_?

nebo samozřejmě references, jak píše Lucythemom.

jasně, já odpovídal ještě předtím, než se na stránce objevil Váš koment. vidím ‚seznam literatury‘ a hned si představím to, co mají studenti před zkouškou z literatury… proto moje unáhlená odpověď. :-)

LIST OF REFERENCES je samozřejmě OK.

Díky. :-) A to abridged se dá použít i pro seznam nebo je to jenom u knihy, filmu apod.? Ve slovníku přímo „seznam“ neuvádějí… ale mně se to líbilo… :-)

ano, myslím, že by to taky šlo. nejvíc se to sice používá s knihami, romány a podobnými díly, ale i seznam může být abridged.

Děkuji!

jen myslím, že musí nejdříve existovat plná verze a tu je potřeba zkrátit, aby byla abridged. jako předběžný seznam asi nejlepší PRELIMINARY.

No, já jsem chtěla přeložit to požadované „(zkrácený)“, tak mě napadlo toto. Nejdřív tedy CUT, ale to byl první blábol, co mi vytanul v mysli. :-)

Dobrý den, měla bych na Vás malou prosbu. Hledala jsem v jedné knížce, ale bohužel nenašla. Jak se řekne:,,Ne nadarmo se říká, kolik řečí umíš, tolikrát jsi člověkem!´´
Já našlo jenom toto – How many languages can you speak, so many times you are…ale to se mi nezdá. Děkuji mnohokrát za odpověď, moc by mi to pomohlo. :-)

The more languages you know, the more of a person you are

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.