Mp3, technika

Dobrý den, nemá někdo zkušenost s učením se jazyka za pomoci MP3 přehrávače? Chystám se nějaký pro tento účel koupit, ale v jazyce všech těch parametrů přístrojů se nevyznám. Neznám ani moc možností jak tyto přístroje využívat a proto bych si ráda nechala poradit, na co bych neměla při jejich výběru zapomenout.
Moc děkuji za radu

MP3 přehrávač využívám nejen na angličtinu a němčinu, ale i na muziku:-) Moje rada ke koupi: vyberte si přístroj s větší vnitřní pamětí, ideálně i se slotem na kartu (můj nový přehrávač má paměť 4 GB a k tomu kartu 8 GB, což už je dost slušné). Po zkušenostech už bych nekupovala „no-name“ přístroje; teď mám Emgeton a vyhovuje. Sama si vybírám přehraváče, které umožňují poslech rádia a poslouží i jako diktafon. A zajímám se o přehrávané formáty; kromě MP3 třeba WMA. Kdybych mohla, koupila bych si IPod, ale to už je mimo moje možnosti. Dcera ho má a je jím nadšená.
Poslechy stahuju ze stránek BBC. Už přes dva roky poslouchám nekonečný seriál Archers, sice je to někdy lehce stupidní, ale je to „ze života“. A na stránkách BBC jsou i jiné poslechy, třeba English at Work. Plus poslouchám Harryho Pottera v MP3 a už mám nachystanou Narnii (ta je legálně na stránkách amerického rádia, konkrétně zde – http://ancientfaith.com/…es_of_narnia). Podcastům se tady na fóru věnovalo docela dost příspěvků, jistě najdete i jiné tipy.

Ja pouzivam na tento ucel Ipod classic 160 GB, idealny vdaka velkej pamati. Na stahovanie podcastov mam Itunes, ktory automaticky pridava nove epizody pri synchronizacii. Da sa pouzit aj mobilny telefon s vacsou pamatou alebo pamatovou kartou ale tam je problem s vydrzou.

Tethalka – právě se prokousávám Narnií a tak díky za tip, kde je podcast. Nemám tam ale možnost stáhnout si jednotlivý díl. Jak na to?

to dasado: vpravo vedle názvu stopy je stopáž a pak čtyři ikonky. Když na druhou zleva (kolečko, v němž je šipka) najedete pravým myšítkem, objeví se odkaz ke stažení. Ne že by to tam bylo nějak přehledné:-) Snad se povede.
Edit: na ikonku klepněte LEVÝM myšítkem (omlouvám se, občas zaměním pravou za levou :? )

Také děkuji za Narnii. Koukám do ní a podcast se mi pomůže.

Tethalka – díky :-) Já jsem se snažila oblbnout tu poslední ikonku, kde je napsáno Download disabled :oops:

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.