Help for English

Byla bych moc vděčná za pomoc :)

Ahoj všem, moc Vás prosím o pomoc. Chodím na obchodní akademii, ted pujdu do 3.ročníku. Na základní škole jsem z angličtiny vystřidala asi 5 učitelů, sice jsem měla z angličtiny vždy za 2 na výzo, ale co jsem ted na střední, tak v tom uplně lítam. Byla jsem rada, že v pololetí jsem to vždy vytáhla na 4.
Už jsem měla i dvoje doučování, ale výsledek je pořád stejný, žádna změna. Nevím v čem je problém, když slovička se v pohodě našprtám, ale třeba za měsíc si v nich nejsem jista a bych si prostě opakovala takovou velkou zasobu třeba každý den, na to nemá jaksi dostatek času.
Časy v angličtině mam naučený, ale mám prostě problem s tím, že to ve vetě nepoznám, když nevim jak přesně bych měla přeložit tu větu.
Tak jsem se chtěla zeptat, jestli by jste někdo neměl nějakou suprovou knihu nebo nějakou metodu, abych se to všechno doučila a naučila. Nejspíš za ty 2 roky budu muset i zvládnout maturitu a s toho mám největší strach.
Děkuji předem za nápady a za odpověd.

Ahoj,možno nie som najlepším poradcom, ale poviem ti niečo z vlastnej skúsenosti. Ja idem do maturitného ročníka a hoci mám jednotky na vysvedčení, so svojou angličtinou nie som spokojný, aj napriek tomu, že patrím k najlepším v triede. Spolužiaci sú veľmi slabí, takže aj keď „excelujem“ za bránou našej triedy je to nič. Napriek tomu robím pokroky už len tým, že venujem angličtine čo najviac voľného času. Čo sa týka slovíčok, oni sa dajú nadrilovať, čo hovoríš aj ty, ale tak rýchlo ako si sa ich naučila, tak rýchlo ich aj zabudneš. Ja mám založený veľký zošit, do ktorého si všetky neznáme slovíčka píšem, a stále sa k nim vraciam, a keď si nie som nejakým istý, tak si k nemu dám bodku ceruzkou. Ak ho už nabudúce viem, tak si bodku vygumujem a takto to robím stále, táto metóda sa mi osvedčila. Každý si musí nájsť svoju metódu, niekomu pomáhajú papieriky polepené po celom byte, alebo ja mám napr. nepravidelné slovesá nalepené na dverách od wc , aby som mal doma vytvorené ako-také anglofónne prostredie :-) A ku slovíčkam sa proste treba vracať, až kým sa ti neuložia do dlhodobej pamäte, lebo keď sa deň pred písomkou naučíš 30 slovíčok, tak je možné že z nich dostaneš na druhý deň 1, ale koľko z nich budeš vedieť o týždeň? Treba sa angličtine venovať každý deň, naša profesorka hovorí že aspoň 5–10 minút denne a urobí to postupne menšie zázraky. Samozrejme u nás sa ju neučia mnohí vôbec takže tých 5 minút by u mnohých zázraky urobili. Venuj sa jej koľko to len ide,a koľko ťa to baví. Počúvaj, pozeraj, čítaj…Internet nám toho skutočne poskytuje veľa…A chodievaj sem, na h4e :) Toľko moje rady ku slovíčkam…

Program word manager (demo zde v sekci download) hlídá správný čas „opakování“ slovíček za Vás.
Před ním jsem si slovíčka psal na kartičky (z jedné strany CZ, z druhé ENG) a učil se cestou do práce. Naučená slovíčka dal do krabičky „1.opakování“, po týdnu jsme si je opakoval znovu a pokud jsem uměl tak jsem je dal do „2.opakování“ nebo nechal v „1.opakování“ nebo vrátil do „naučit“. Měl jsem 1.-2.-3.opakování a „umím“.
Na gramatiku slovesa je dobrá „Nepustilova metoda“, nicméně znám i její zapřisáhlé odpůrce. (http://www.njs.cz/…atalog-a.php)

Pokuď to nejde, nemá cenu se trápit a chce to kvalitní, dlouhodobé a pravidelné doučko!

Ahoj, zkus si zdejší kurz „Angličtina pro začátečníky“ ;-)Později si zkus sehnat zjednodušenou četbu, která ti pomůže se slovní zásobou a nejen to! A mrkni se na tohle
http://www.helpforenglish.cz/…tivator.html
:-)

Ahoj, já sem třeba měla docela problém, že sem byla začátečník ve skupině pokročilých:D Pomohlo mi si z angličtiny udělat koníčka, koukat na anglický filmy, snažit se mluvit s kamarády o přestávce anglicky, poslouchat anglický rádio – pro učící se angličtinu ze začátku je myslim si dobrý tohle: http://www.spotlightradio.net/listen/, kde se opakují slovíčka a nemluví tak rychle a každý den tyhle stránky. Tady najdeš spoustu tipů jak to všechno zvládnout. Jo a ještě ta gramatika – English Grammar in Use od Murphy(ho), je to přehledný s vysvětlením a procvičováním. Ze začátku to bude asi peklo, ale nevzdávej to, držim ti pěsti :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.