Budoucí čas

Komentáře k článku: Budoucí čas

rozdíly v časech

Prosím můžete mi poradit,plete se mi to trochu s přítomným průběhovým…jak řeknu „jde zpívat“ v přítomném průběhovém a jak „bude zpívat“ s použitím vazby going to.
Nebo jak tu máte „I´m going shoping“ (zkráceno z I´m going to go shoping), jak by se to řeklo v přítomném průběhovém?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od jejda vložený před 17 lety

rozdíly v časech

Prosím můžete mi poradit,plete se mi to trochu s přítomným průběhovým…jak řeknu „jde zpívat“ v přítomném průběhovém a jak „bude zpívat“ s použitím vazby going to.
Nebo jak tu máte „I´m going shoping“ (zkráceno z I´m going to go shoping), jak by se to řeklo v přítomném průběhovém?

Re: rozdíly v časech

1) jak myslíte větu „jde zpívat“ – kdyby to bylo jako že jde na hodinu zpěvu, tak by tu bylo např. SHE'S GOING TO HER SINGING LESSON.
2) I'M GOING SHOPPING – jak to chcete říct ještě víc v průběhovém čase? I'M GOING SHOPPING – jdu na nákup / půjdu na nákup, I'M GOING TO GO SHOPPING – hodlám jít na nákup, mám v úmyslu jít…

Dobrý den

Chtěla bych se vás zeptat, jestli jsou i na budoucí čas nějaká nepravidelná slovesa a jestli se v budoucím čase používá vždy ve všech tří osobách slovo WILL, a nebo jestli jsou nějaké vyjímky. :?:

Odkaz na příspěvek Příspěvek od klaratautermannova vložený před 17 lety

Dobrý den

Chtěla bych se vás zeptat, jestli jsou i na budoucí čas nějaká nepravidelná slovesa a jestli se v budoucím čase používá vždy ve všech tří osobách slovo WILL, a nebo jestli jsou nějaké vyjímky. :?:

Re: Dobrý den

Nepravidelná slovesa se týkají jen minulého času a tzv. minulého příšestí. Ostatní je pravidelné, např. přítomné časy jsou pravidelné, budoucí atd.

WILL se používá ve všech osobách. Není to ale jediný způsob tvoření ‚budoucího času‘.

Re: Re: Dobrý den

Aha, a jak jinak se dá věta budoucí tvořit? Myslím že vím ale nevím to jistě: I am going to read. jde to i takhle?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od symanska vložený před 17 lety

Re: Re: Dobrý den

Aha, a jak jinak se dá věta budoucí tvořit? Myslím že vím ale nevím to jistě: I am going to read. jde to i takhle?

Re: Re: Re: Dobrý den

Vždyť o tom je celý tento článek, ne? Takto se samozřejmě budoucnost vyjadřuje taky.

going to

Dobry den, je to spravne? nebo mne tam chybi „you“? I am going to send it today afternoon. Dekuji

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Esterinka vložený před 16 lety

going to

Dobry den, je to spravne? nebo mne tam chybi „you“? I am going to send it today afternoon. Dekuji

Re: going to

I'M GOING TO SEND IT – pošlu to. Proč by tam muselo být YOU?

No v překladu: Chystám Ti to poslat…budu to posílat někomu…Možná by bylo lepši, kdybych použila I will send it today afternoon. Nevím?!

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Esterinka vložený před 16 lety

No v překladu: Chystám Ti to poslat…budu to posílat někomu…Možná by bylo lepši, kdybych použila I will send it today afternoon. Nevím?!

Re:

ne,
plánuji – I'M GOING TO
slibuji – I WILL

DOBRE DEKUJI

Omlouvam se predem ale znova se zeptam:I WILL NEED. IT-BUDU TO POTREBOVAT,I WILL CRY.-BUDU PLAKAT,I WILL SLEEP.-BUDU SPAT,A WILL ANGRY BUDU NASTVANY,a co takhle :I WILL HAPPY._Je muj preklad spravny pane Marku,vim ze uz ste na toto odpovidal milionkrat ale ja to stale nechapu.Dekuji predem :-D :-D :-D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Homeboy vložený před 15 lety

Omlouvam se predem ale znova se zeptam:I WILL NEED. IT-BUDU TO POTREBOVAT,I WILL CRY.-BUDU PLAKAT,I WILL SLEEP.-BUDU SPAT,A WILL ANGRY BUDU NASTVANY,a co takhle :I WILL HAPPY._Je muj preklad spravny pane Marku,vim ze uz ste na toto odpovidal milionkrat ale ja to stale nechapu.Dekuji predem :-D :-D :-D

Re:

to I WILL HAPPY bych prelozil jako budu stasten

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Homeboy vložený před 15 lety

Re:

Je to samozřejmě špatně a v článku najdete PROČ.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 15 lety

Re:

Je to samozřejmě špatně a v článku najdete PROČ.

Re: Re:

A to je spatne kazdy z mych uvedenych prikladu??I to I Will cry-bubu brecet??

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.