já mám také jen jednu chybičku
Komentáře k článku: Cvičení: WILL x GOING TO
já mám také jen jednu chybičku
Dotaz
Otazka 7 se mi zda spatne pojata.Zvracet by melo byt to vomit.Spojeni I'm
going to..by melo byt hodlam ale zalezi na tom jak se to poda.Jestli je to
shodou nahod nebo jestli to opravdu chci.
It's going to rain – zalezitost pocasti
I'm going to be sick – zde podle me zalezi jetli je to tim ze jsem neco snedl
nebo jestli se proste chci ulit z prace.Diky
Dotaz
Otazka 7 se mi zda spatne pojata.Zvracet by melo byt to vomit.Spojeni I'm going to..by melo byt hodlam ale zalezi na tom jak se to poda.Jestli je to shodou nahod nebo jestli to opravdu chci.
It's going to rain – zalezitost pocasti
I'm going to be sick – zde podle me zalezi jetli je to tim ze jsem neco snedl nebo jestli se proste chci ulit z prace.Diky
Re: Dotaz
Ne, BE SICK také znamená ‚zvracet‘. Pokud někdo v angličtině řekne ‚I‘m going to be sick', nehodlá se ulejt z práce, ale asi s největší pravděpodobností bude zvracet a vy byste se měli klidit, abyste to neschytali.
Re: Dotaz
Ne, BE SICK také znamená ‚zvracet‘. Pokud někdo v angličtině řekne ‚I‘m going to be sick', nehodlá se ulejt z práce, ale asi s největší pravděpodobností bude zvracet a vy byste se měli klidit, abyste to neschytali.
Re: Re: Dotaz
Dik moc uz v tom mam jasno
Re: Re: Dotaz
Fuuuuj, tak se slovem sick radši zdrhám.
Think + will
Nebije se pravidlo I think = předpověď, nic jistého , s jistotou vyjádřenou vazbou be going to … ? Jde to dohromady? Nemám v tom jasno?
Think + will
Nebije se pravidlo I think = předpověď, nic jistého , s jistotou vyjádřenou vazbou be going to … ? Jde to dohromady? Nemám v tom jasno?
Re: Think + will
Ne, nebije. S I THINK je většinou WILL, protože I THINK vyjadřuje většinou názor na něco, co asi bude, nepodložený názor.
Když vám ale je špatně a budete zvracet, řeknete I THINK I'M GOING TO… to není předpověď do budoucna, to je velmi naléhavý fakt… a vy si myslíte, že už se tomu nedá vyhnout, že už to přichází.. a potom… (fuj).
Důležité je, neučit se pravidla podle toho, že když je tam tohle slovo, pak se jedná o toto pravidlo… apod. Důležitý je skutečný význam toho, co říkáme. To se týká gramatických pravidel, které si studenti spojují např. se slovy NEVER, nebo IF, apod.
100% a hned na poprvé!!!
80% dobře
viac
Nemohli by ste pridat viac cvičení čo sa tyka buduceho času?????
viac
Nemohli by ste pridat viac cvičení čo sa tyka buduceho času?????
Re: viac
Určitě mohli. Časem se určitě další objeví.
Zdravim…vase vysvetlovani je jasne a velmi uzitecne, diky
Ahoj, chchela by som sa opýtať,že kedy mám použiť GOING TO a kedy MIGHT… diki
Ahoj, chchela by som sa opýtať,že kedy mám použiť GOING TO a kedy MIGHT… diki
Re:
GOING TO – když máte něco v plánu, úmyslu apod.
MIGHT – když se možná něco stane
supr
supr test
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.