a little time…
Jak to, že nepočitatelné podstatné jméno „time“ má v tomhletom případě neurčitý člen?
Komentáře k článku: Use of English 18
a little time…
Jak to, že nepočitatelné podstatné jméno „time“ má v tomhletom případě neurčitý člen?
a little time…
Re: a little time…
protože tady ten člen nepatří k TIME ale k LITTLE.
A LITTLE se používá u nepočitatelných podstatných jmen ve významu ‚trochu‘.
Dobrý den. Tím, že NEED se v kladném tvaru jako modální sloveso nepoužívá (vysvětlení u druhé otázky), se myslí to, že za NEED musí být TO + INFINITIV ? Nebo jak jinak se nechová jako modální sloveso? Děkuji!
Dobrý den. Tím, že NEED se v kladném tvaru jako modální sloveso nepoužívá (vysvětlení u druhé otázky), se myslí to, že za NEED musí být TO + INFINITIV ? Nebo jak jinak se nechová jako modální sloveso? Děkuji!
Re:
Modální sloveso:
I need go, need you go?, I needn't go
Normální sloveso:
I need to go, do you need to go?, I don't need to go
NEED se jako modál používá už skoro jen v záporech, jinde jen výjimečně.
chyba
u vysvětlení čtvrté věty máte překlep, patří remember a ne remembre
3 chyby z nepozornosti
Chybka se asi vloudila…
Dobrý den, myslím, že u osmé otázky test vyhodnocuje odpověď „good Italian sparkling“ jako špatnou, ikdyž je dobře.
Chybka se asi vloudila…
Dobrý den, myslím, že u osmé otázky test vyhodnocuje odpověď „good Italian sparkling“ jako špatnou, ikdyž je dobře.
Re: Chybka se asi vloudila…
no, nevím, já to zkouším a mě to vyhodnocuje správně.
Re: Chybka se asi vloudila…
no, nevím, já to zkouším a mě to vyhodnocuje správně.
Re: Re: Chybka se asi vloudila…
Tak chybka se asi vloudila u me, byla jsem přesvědčena, že jsem tuto odpoved oznacila, ale pravdepodobně jsem se „uklikla“ a odpoved zůstala byz označení. Takže se omlouvám za křivé obvinění a připojuji se k chvále na tyto stránky. Opravdu super, na nic tak dobrého jsem dlouho nenarazila. Díky za všechny články a testy
chtěla bych se zeptat na 1)… ja mam toto spojení naučené jako CARRY ON WITH .. proč v tomto případě with použito není??
chtěla bych se zeptat na 1)… ja mam toto spojení naučené jako CARRY ON WITH .. proč v tomto případě with použito není??
Re:
pokračovat v něčem je prostě CARRY ON + ing.
CARRY ON WITH by bylo s podstatným jménem, např. CARRY ON WITH
YOUR TASK.
Re:
pokračovat v něčem je prostě CARRY ON + ing.
CARRY ON WITH by bylo s podstatným jménem, např. CARRY ON WITH YOUR TASK.
Re: Re:
děkuji
S tím NEEDN'T + question tag to není ani ve Swanovi, ani ve slovnících. Jak na to má pak člověk přijít?
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.