100% díky za další dobrý testík.
Komentáře k článku: Cvičení: MUCH, MANY, A LOT
100% díky za další dobrý testík.
super az na jednu chybicku dakujem
70% úspěšnosti ale chybama se člověk učí takže jsem za ty chyby i ráda Díky za další hezký testík
100%
lehkiiiiiii
„Thanks for walking me home“ znamena „diky za doprovodeni domu“?
„Thanks for walking me home“ znamena „diky za doprovodeni domu“?
Re:
Ano, jednoduše ‚Díky za doprovod‘
seeing sb. home
Dobrý den, prosím bylo by možné v 7. větu namísto Thanks for
walking me home, … přeformulovat na Thanks for
seeing me home, …? Totiž někde jsem se dočetl, že
sloveso see se ve významu doprovodit dá použít v průběhovém
čase.
Děkuji.
seeing sb. home
Dobrý den, prosím bylo by možné v 7. větu namísto Thanks for walking me home, … přeformulovat na Thanks for seeing me home, …? Totiž někde jsem se dočetl, že sloveso see se ve významu doprovodit dá použít v průběhovém čase.
Děkuji.
Re: seeing sb. home
Tady se ale nejedná o průběhový čas ale o gerundium, a jako gerundium lze použít i slovesa, která se v průběhových časech nepoužívají – believing, knowing, hearing, trusting, needing…
Co se tohoto významu SEE týče, ano, SEE také znamená doprovodit někoho někam. A ano, SEE v tomto významu se používá jako dynamické sloveso, tedy šlo by použít v průběhovém čase.
Re: seeing sb. home
Tady se ale nejedná o průběhový čas ale o gerundium, a jako gerundium lze použít i slovesa, která se v průběhových časech nepoužívají – believing, knowing, hearing, trusting, needing…
Co se tohoto významu SEE týče, ano, SEE také znamená doprovodit někoho někam. A ano, SEE v tomto významu se používá jako dynamické sloveso, tedy šlo by použít v průběhovém čase.
Re: Re: seeing sb. home
Díky moc za odpověď.
Hned poté, jak jsem odeslal svůj příspěvek, mi došlo, že jde o něco
docela jiného. Příště si zkusím svoji připomínku důkladněji
promyslet.
(Nicméně možná byste mohl do pár testů tento jev (s dynamickým významem
sloves smyslového vnímání) „propašovat“ , ať se to studentům
tu a tam připomene.)
Ještě jednou děkuji.
za 100%
Re: …
protože PEOPLE je počitatelné podstatné jméno v množném čísle (two people, five people, a hundred people… many people)
MONEY je nepočitatelné podstatné jméno v jednotném čísle, nejde říct MANY MONEY stejně jako nejde říct česky ‚mnoho sněhů‘ či ‚mnoho smíchů‘
jupi
Konečně 100%
Re: Re: Re: …
Je to podstatné jméno nepočitatelné, takže samozřejmě vždycky s IS.
Re: dotaz
BE + min. příčestí (3. tvar sloves) se používá jako trpný rod.
BE GONE je ale vazba, která znamená ‚být pryč‘.
I wanted to talk to them but they were gone. – Chtěl jsem s nimi mluvit, ale už byli pryč.
Where's my wallet? It was here but now it's gone! – Kde mám peněženku? Byla tady, ale teď je pryč!
100%
Wow good stranka
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.