Put up with
Věta 4) – protože se právě probírám frázovými slovesy, měla jsem dojem, že apoň tady to doplním správně. Nerozumím, proč by se tu nehodilo put up with = tolerate.
Komentáře k článku: Use of English 69
Put up with
Věta 4) – protože se právě probírám frázovými slovesy, měla jsem dojem, že apoň tady to doplním správně. Nerozumím, proč by se tu nehodilo put up with = tolerate.
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jestli to, co píšete u 3 věty platí i u roků
jako např.: „twenty-eight-year old man“
Díky
A chimpanzee
mě zmátl, protože jsem si dnes dělala kterýsi dřívější testík s tygrem – tam jsem to provedla naopak, vybrala „A tiger“ – špatně. Mělo tam být „the tiger“, tak jsem si tu byla jistá, že „The chimpanzee“, jako celý druh, narozdíl od jiných opic/monkeys, bude dobře! A houby
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat, jestli to, co píšete u 3 věty platí i u roků jako např.: „twenty-eight-year old man“
Díky
Re:
Ano, přesně tak. Nebo i u jiných výrazů – např. a ten-mile-long road apod.
Re: Put up with
Protože ten překlat ‚tolerovat‘ není úplně stoprocentní. TO PUT UP WITH sb/sth je něco, co se používá, když člověk musí vydržet něco nepříjemného, tedy musí něco tolerovat, musí někoho vystát, musí se s někým potýkat. Pokud se hádají, tak se musí spolu navzájem potýkat asi neustále, nejen po hádce. To, co se snaží po hádce udělat je smířit se. Určitě se nesnaží se s ní ‚potýkat‘.
" chimpanzee
mě
zmátl, protože jsem si dnes dělala kterýsi dřívější testík
s tygrem – tam jsem to provedla naopak, vybrala
„A tiger“......... "
Udelaljsem stejno chybu ale kdyz se nad tim zamyslis tak to Markovo vysvetleni dava smysl. Kdyz tam das THE tak tim rikas ze cely rod(kmen) je schopen se naucit poznat v zrcadle, coz asi neni pravda. Spije jenom individualni opice se to nauci. Ale popravde receno si myslim ze ani to the by nabyla velka chyba, spis jenom takova poznamka do diskuze o schopnosti opic
" chimpanzee
mě zmátl, protože jsem si dnes dělala kterýsi dřívější testík s tygrem – tam jsem to provedla naopak, vybrala „A tiger“......... "Udelaljsem stejno chybu ale kdyz se nad tim zamyslis tak to Markovo vysvetleni dava smysl. Kdyz tam das THE tak tim rikas ze cely rod(kmen) je schopen se naucit poznat v zrcadle, coz asi neni pravda. Spije jenom individualni opice se to nauci. Ale popravde receno si myslim ze ani to the by nabyla velka chyba, spis jenom takova poznamka do diskuze o schopnosti opic
Re:
Toto jsem psal jako odpověď na komentář u testu 68, hodí se i sem, tak ho sem kpíruju:
Jako živočišný druh se šimpanzi nenaučí se poznat v zrcadle, jak jsem psal u testu, to by znamenalo, že by šimpanz postoupil v evoluci o krok vpřed. Tady mluvíte o jednotlivcích, každý šimpanz se to může naučit, ne šimpanz jako živočišný druh.
A CHIMPANZEE CAN CLIMB TREES.
A CHIMPANZEE CAN'T TALK.
A CHIMPANZEE CAN LEARN THE SIGN LANGUAGE…
THE CHIMPANZEE IS GENETICALLY CLOSE TO HUMANS.
THE CHIMPANZEE IS AN INTELLIGENT SPECIES.
en.wikipedia.org/wiki/SUV
Omlouvam se za ten odkaz, priste si to odpustim
(ale trvalo mi to nez se mi to podarilo sem dostat
ajajaj, to byl zase propadák…
Zase jsem se nechal nachytat na zvířatech a frázových slovesech
Je uzasny ze nekdo zrejme hodne casove vytizeny je ochotny touto formou
pomoci i jinym lidem s Anglictinou
. Fakt
smekam …
Re: Re:
No je to poslední měsíce síla. Je to demotivující, když jdete na 30–40 %. Zase počkám pár dní než najdu odvahu na test 70a . Ještě, že ostatní jsou na tom podobně. Dnes je stav 47%.
V poslední větě ve vysvětlivkách uvádíte, že celá vedlejší věta časová by zněla: WHEN YOU ARE TALKING TO.., mohla bych použít přítomný prostý…When you talk to..?
Re:
Ale prosímvás, už toho nechte. Tohle vůbec není o znalosti zoologie, ale o zdravém rozumu. Jde o to, jestli rozumíte tomu, kdy použít člen a kdy ne. Já o zvířatech toho vím pramálo, ale členy u nich určit umím stejně tak jako každý angličan a američan.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.