dobroš až na to frázový sloveso…
Komentáře k článku: Use of English 71
dobroš až na to frázový sloveso…
Může mi prosím někdo vysvětlit, proč je špatně:
… the tallest building OF the world? Je to snad proto, že OF se používá,
jan když je to znějakého určitého omezeného počtu/výběru? Např. The
tallest building of the city has been pulled down.
Může mi prosím někdo vysvětlit, proč je špatně:
… the tallest building OF the world? Je to snad proto, že OF se používá, jan když je to znějakého určitého omezeného počtu/výběru? Např. The tallest building of the city has been pulled down.
Re:
Ne, THE TALLEST BUILDING OF THE THREE BUILDINGS – tam může být OF. Když porovnáváte mezi sebou více věcí. Máte tři budovy a nejvyšší Z NICH – tam je OF.
Když je ale něco nejvyšší na světě, největší v ČR apod., tam se používá MÍSTNÍ předložka IN, protože jde prostě o MÍSTO.
no tj
teda takový záludnosti…já jsem si myslela, že to, co dávám, bude špatně (u něčeho jenom teda), ale stejně jsem dala na první nápad…njn, ale jjoo, dobréé věcičky jsem pochytila…
Re: Re: Re: Re:
malinko me zarazi to „the“ pred privlastnovacim world's, nikdy nereknu „the my biggest…“, ale the mother's biggest je ok?
Re: Re: Re: Re:
Ano, to je proto, že nemůže být vedle sebe přivlastňovací zájmeno a člen. THE MY je samozřejmě obrovská chyba.
WORLD je ale podstatné jméno, před ním je člen the, tedy THE WORLD, to je jakoby jeden výraz, a od toho vytvoříme přivlastňovací pád. THE WORLD'S.
Mishellinka
No taky jsem myslela že umím Anglicky dobře. Jsem v 8. třídě a jsem jedna z nejlepších. Pár let jsem v USA žila ale test nedopadl bez chyb. Holt se mám ještě co učit. Ale je to dobrý test
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.