Libra
mohl byste mi vysvětlit použití v anglických měnách? Libra je pound,
ale toto slovo se nepoužívá? Jen penny a pence?
Slyšela jsem, že to mají trochu zmatené i v rozměňování. Jinou
měnovou jednotku.
Komentáře k článku: Shopping: How much is it?
Libra
mohl byste mi vysvětlit použití v anglických měnách? Libra je pound,
ale toto slovo se nepoužívá? Jen penny a pence?
Slyšela jsem, že to mají trochu zmatené i v rozměňování. Jinou
měnovou jednotku.
Libra
mohl byste mi vysvětlit použití v anglických měnách? Libra je pound, ale toto slovo se nepoužívá? Jen penny a pence?
Slyšela jsem, že to mají trochu zmatené i v rozměňování. Jinou měnovou jednotku.
Re: Libra
ale ano, 1 libra (ONE POUND) = 100 pence.
Nebo vám nerozumím.
Libra
mohl byste mi vysvětlit použití v anglických měnách? Libra je pound, ale toto slovo se nepoužívá? Jen penny a pence?
Slyšela jsem, že to mají trochu zmatené i v rozměňování. Jinou měnovou jednotku.
Re: Libra
Nebo jestli myslíte v historii, tak to tehdy měli hodně zmatené. V tom se ale nevyznám.
jo,trochu jsem to popletla, představte si, že až teď vím, že penny a pence je totéž. jen jedn. a mn. č. A ty měnové jednotky, to tedy bylo asi kdysi, mám dojem, že jsem to četla v Dickensovi. Myslela jsem, že je to pořád tak.
jo,trochu jsem to popletla, představte si, že až teď vím, že penny a pence je totéž. jen jedn. a mn. č. A ty měnové jednotky, to tedy bylo asi kdysi, mám dojem, že jsem to četla v Dickensovi. Myslela jsem, že je to pořád tak.
Re:
O drobných mincích v historii se dočtete např. na Wikipedii. Dnes se to ale skutečně už nepoužívá, nemusíte se bát. Vystačíte si s POUND a PENNY/PENCE.
Zároveň
vloženo.
To jsem si oddechla. Teď už mohu nakupovat.
Jinak jste vybral zase vtipný obrázek, vaše obrázky pomáhají
k zapamatování. Nejdříve se zasměju a pak se mohu podle Vašeho
perfektního výladu učit.
Zároveň vloženo.
To jsem si oddechla. Teď už mohu nakupovat.
Jinak jste vybral zase vtipný obrázek, vaše obrázky pomáhají k zapamatování. Nejdříve se zasměju a pak se mohu podle Vašeho perfektního výladu učit.
Re:
Ty obrázky mi dají asi nejvíc práce. Já moc kreslit neumím, takže musím vždycky projít databázi všech obrázků, co mám, a vymyslet nějaou vhodnou kombinaci a nějaký alespoň trochu zajímavý text do bublinky. Dnes jsem nad tím strávil asi hodinu.
?
Myslim ze sa sem vludila mala chybicka „£8.49 eight pounds and forty-nine cents“ spravne by malo byt asi pence namiesto cents, dokonca aj v nahravke myslim…inak pekny obrazok verim ze vsetkych hned povzbudi do ucenia:D
?
Myslim ze sa sem vludila mala chybicka „£8.49 eight pounds and forty-nine cents“ spravne by malo byt asi pence namiesto cents, dokonca aj v nahravke myslim…inak pekny obrazok verim ze vsetkych hned povzbudi do ucenia:D
Re: ?
No jistě… nevím, na co jsem v ten moment myslel.
Bezva stránky
Díky za to, že jsou vytvořeny tyto super stránky. Před třemi roky jsem se začala učit angličtinu a po dvou letech jsem skončila, přestalo mě bavit klasické „šprtání“, navíc mi bránilo drahé školné za kurz. Teď jsem objevila vaše stránky a angličtina mě začala zase bavit. Věřím, že se zdokonalím Díky, díky, díky
Re:
Gramaticky je to správně, ale takto se neptáme. Můžete se zeptat např. HOW MUCH DO I PAY, to je lepší. Jinak ale HOW MUCH IS IT?
Re: ahojky
Máte 10ti librovou bankovku?
Je to všechno?
Může položit prodavač otázku: „Je (bude) to všechno?“ jako „Is
it/that all?“ případně „Is that it?“ ?
Jsou obě správně a používá se to (mám na mysli, zda je zvykem, aby se
vás takto prodavač ptal)? Díky.
PENCE / PENNIES
Je prosím nějaký rozdíl ve významu množných čísel PENCE a PENNIES?
it nebo that
Dobrý den, jaký je rozdíl mezi How much is it? a
How much is that?
děkuji.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.