Moc pěkný a šikovný článek
Komentáře k článku: Znamení zvěrokruhu (signs of the zodiac)
Moc pěkný a šikovný článek
such a great article
tuns of useful words
Díky za zajímavý článek se spoustou užitečných výrazů
Když jsem viděl CANCER, tak jsem se celkem zalekl…
Když jsem viděl CANCER, tak jsem se celkem zalekl…
Re:
Ano, ‚rakovina‘ je v češtině taky odvozená od ‚raka‘. V angličtině je to stejné slovo, CANCER. Myslím, že v polštině je ‚rakovina‘ jen ‚rak‘.
A např. THE TROPIC OF CANCER je ‚obratník raka‘.
slovíčka
jejda, vždycky mi ta adjektiva s vlastnostmi dělala potíže, teď je musím nacpat do Language Labu a učit se a učit se… děkuju za velmi užitečný přehled
Já jsem se nikdy moc o zodiak nezajímal, naopak ty denní horoskopy,
které bylo možno zaslechout třeba v rádiu, mě spíš nadzvedávaly.
Nicméně ty vlastosti mi u kozoroha celkem sedí
resp. v některých jsem se i našel .
Supr článek.
Re: Re:
este zo zaujimavosti dodam, ze po madarsky je rakovina tiez „rák“ a
spolusediaci, co je chorvat mi tiez povedal, ze sa tiez rakovina povie u nich
„rak“…
Zaujimave by bolo zistit, ze preco sa tato choroba nazyva v tolkych jazykoch
rovnako, ako rak…
Re: Re:
este zo zaujimavosti dodam, ze po madarsky je rakovina tiez „rák“ a spolusediaci, co je chorvat mi tiez povedal, ze sa tiez rakovina povie u nich „rak“…
Zaujimave by bolo zistit, ze preco sa tato choroba nazyva v tolkych jazykoch rovnako, ako rak…
Re: Re: Re:
prý původně se tak říkalo nádorům, protože naběhlé cévky okolo nich vypadaly jako nohy raka.
Prima článek plný užitečných slovíček
Akorát mi u býka chybí – nerozhodný, jinak to celkem i sedí…
výslovnost
nakonec jsem to opravdu všechno vypsala a leccos jsem se i naučila, pospojovala synonyma a opačné výrazy, největší práci jsem ale měla s výslovností, ta slova se vyslovují často tak divně
krááása
Parádny článok, ďakujem už by to len chcelo článok s ostatnými súhezdiami na nočnej oblohe
Super článek, díky. Mám jednu technickou: I´m a Pisces? Ten člen neurčitý je tam v pořádku, že? 🙂
Super článek, díky. Mám jednu technickou: I´m a Pisces? Ten člen neurčitý je tam v pořádku, že? 🙂
Ano, je to počitatelné podstatené jméno s významem „člověk narozený ve znamení Ryb“. 🙂
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.