78%.
… „ailment in their LINES“ znamená ve SVÝCH ŘADÁCH nebo přeneseně
V RODU? Děkuji.
Bezva testík
Komentáře k článku: Cloze: The British Shorthair Cat
78%.
… „ailment in their LINES“ znamená ve SVÝCH ŘADÁCH nebo přeneseně
V RODU? Děkuji.
Bezva testík
78%.
… „ailment in their LINES“ znamená ve SVÝCH ŘADÁCH nebo přeneseně V RODU? Děkuji.
Bezva testík
Re:
ano, v rodu (rodové linii)…
78%.
… „ailment in their LINES“ znamená ve SVÝCH ŘADÁCH nebo přeneseně V RODU? Děkuji.
Bezva testík
Re:
…ještě mě napadlo, že „line“ samozřejmě ne jako vojáci ve svých řadách – „line“ je tu jako linie, která začíná určitou generací (prarodiče, rodiče…), kde se může vyskytovat např. zdravotní problém. Takže to není ve svém rodu přeneseně, ale doslova.
Re:
…ještě mě napadlo, že „line“ samozřejmě ne jako vojáci ve svých řadách – „line“ je tu jako linie, která začíná určitou generací (prarodiče, rodiče…), kde se může vyskytovat např. zdravotní problém. Takže to není ve svém rodu přeneseně, ale doslova.
Re: Re:
Rozumím. Díky za vysvětlení.
Re:
Tak se podívejte na vysvětlení po vyhodnocení testu.
Nor tam nebude protože tma žádné neither předtím nemáte, takže dvojice spojek ani-ani, kterou zmiňujete, je zcela mimo hru.
Re:
Tak se podívejte na vysvětlení po vyhodnocení testu.
Nor tam nebude protože tma žádné neither předtím nemáte, takže dvojice spojek ani-ani, kterou zmiňujete, je zcela mimo hru.
Re: Re:
ano. Spojení ANI … ANI je NEITHER … NOR. Pokud v první řásti není NEITHER ale jiný zápor, druhá řást má jen OR.
Někdy, pro zdůraznění té druhé části, je možné použít NOR, i když v první části je jiný zápor. Potom se ale odděluje čárkou v písemné formě a pauzou v mluvené. Na NOR je potom v řeči zvláštní důraz.
chybička se vloudila, ale zajímavej textík, díky za něj
Re:
jo, určitě
78% – celkem spokojenost
Got to being?
With time, the British Shorthairs got to being.
Toto je nesmysl?
Nemůže být u 8 použito current form or look?
Díky za info.
Re:
CURRENT FORM není asi úplně špatně, nicméně myslím, že to nezní nejlépe. DObře, ale v testu bych to uznal. CURRENT LOOK ale už asi ne. Nejde o to, jak to jméno „vypadá“ ale jaké je. THE CURRENT ONE je jednoznačně nejlepší možnost.
ok
No trochu jsem se zhrozila, jestli toto je pre-intermediate tak já jsem falešný začátečník. Trochu mě uklidnilo, že jsem nastřádala aspoň 44%, takže 2% nad průměr. Pro mě to bylo skutečně těžké.
Rozhodně bych tento test neoznačil za pre-intermediate. Pakliže se ovšem od této kategorie nepředpokládá znalost cleft-sentences, idiomů a frázových sloves.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.