pecka članék zase jsem si rozšířil schopnosti teď se je jen naučit Mužetemi řic jaké jsou další druhy opisů nebo vírazu třeba pro MUST když HAVE TO je jen jedna z možností tak tedy jaké jsou další?
Komentáře k článku: Opisy modálních sloves
pecka članék zase jsem si rozšířil schopnosti teď se je jen naučit Mužetemi řic jaké jsou další druhy opisů nebo vírazu třeba pro MUST když HAVE TO je jen jedna z možností tak tedy jaké jsou další?
Re:
např. HAVE AN OBLIGATION TO, HAVE A DUTY TO, BE REQUIRED TO, BE OBLIGED TO, atd atd.
be able to
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat jestli je správně tato věta: „I think it´s important to be able to speak more languages“ nemělo by to být spíše: „I think it´s important to can speak more languages“..Předem děkuji za odpověď:)
be able to
Dobrý večer,chtěla bych se zeptat jestli je správně tato věta: „I think it´s important to be able to speak more languages“ nemělo by to být spíše: „I think it´s important to can speak more languages“..Předem děkuji za odpověď:)
Re: be able to
TO CAN nemůže nikdynikdynikdy být. CAN nemá infinitiv. O tom právě tento článek je.
Ano,připadalo mi to divné,ale pro jistotu jsem se chtěla zeptat..;)Děkuji za rychlou odpověď
prosím pěkně co přesně tedy znamená vazba OUGHT TO, když to není v té tabulce v přehledu?
prosím pěkně co přesně tedy znamená vazba OUGHT TO, když to není v té tabulce v přehledu?
Re:
OUGHT TO je to samé jako SHOULD.
I should go = I ought to go
I should have done it = I ought to have done it.
You shouldn't lie = you oughtn't to lie.
Re:
OUGHT TO je to samé jako SHOULD.
I should go = I ought to go
I should have done it = I ought to have done it.
You shouldn't lie = you oughtn't to lie.
Re: Re:
dobře, znamená to totéž, a je to taky opis nebo není? my jsme se kdysi učili, že je…
Re: Re:
dobře, znamená to totéž, a je to taky opis nebo není? my jsme se kdysi učili, že je…
Re: Re: Re:
Ne, je to taky modál, žádný opis. Je to modál se stejným významem.
Lze větu:They left because of not being allowed to practice their religion
in their country přeložit také jako : …because they had not been allowed
to… ?
A stejně tak větu: Love means not having to say you are sorry
Jako:…means that you do not need to (needn´t)to say sorry anymore?
Lze větu:They left because of not being allowed to practice their religion in their country přeložit také jako : …because they had not been allowed to… ?
A stejně tak větu: Love means not having to say you are sorry
Jako:…means that you do not need to (needn´t)to say sorry anymore?
Re:
Ano.
Pene Víte, vím, že v přítomném čase je mezi větami „I have to“ × „I must“ významový rozdíl, ale je také rozdíl mezi „I can“ a „I am able to“? Díky
Pene Víte, vím, že v přítomném čase je mezi větami „I have to“ × „I must“ významový rozdíl, ale je také rozdíl mezi „I can“ a „I am able to“? Díky
Re:
Asi jako mezi UMĚT a BÝT SCHOPEN. Zní to jinak, ale význam je víceméně shodný.
Jediné, kde se význam podstatně liší, je minulý čas v kladných větách:
I COULD – uměl jsem
I WAS ABLE TO – dokázal jsem, podařilo se mi
Mám doma poslední vydání essential grammar in Use a u článku v kategorii modálních sloves zmiňují don´t need to jako používanější výraz pro nemuset a don´t have to zmiňují jen okrajově? Vy tvrdíte opak… jak to tedy je? díky
Re:
kde tvrdím, že jedno je okrajovější než druhé? A to, že něco někdo zmíní okrajově, neznamená, že se používá méně apod.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.