Pěkný test. Dvě nešťastné chybyčky.
Komentáře k článku: Test: FIRST, FIRSTLY, AT FIRST
Pěkný test. Dvě nešťastné chybyčky.
Hmm, proc by v te 6 nemelo byt „in the end“? Me tam spis sedi „nakonec“ nez „na konci“. Neni tam nijak moc vyjadreno na konci ceho. Proste nakonec diskuze ne?
Pardon, zapomnel jsem podekovat za jinak sikovny test, diky.
Hmm, proc by v te 6 nemelo byt „in the end“? Me tam spis sedi „nakonec“ nez „na konci“. Neni tam nijak moc vyjadreno na konci ceho. Proste nakonec diskuze ne?
Re:
To nemusí být přece psáno v textu. Je pochopitelné, že jde o konec přednášky. Více v článku IN THE END/AT THE END
Romane, bezva testík, ale mám dva dotazy:
1) nepatří ve větě 4 za FIRSTLY čárka?
2) v desáté větě máš u slova FIRST toto vysvětlení:
„FIRSTLY = za prvé (lze použít pouze FIRST, jako je tomu v tomto
případu).“ Moc tomu nerozumím, přece v tomto případě by tam mohlo být
jak FIRST, tak FIRSTLY, ne?
Romane, bezva testík, ale mám dva dotazy:
1) nepatří ve větě 4 za FIRSTLY čárka?
2) v desáté větě máš u slova FIRST toto vysvětlení:
„FIRSTLY = za prvé (lze použít pouze FIRST, jako je tomu v tomto případu).“ Moc tomu nerozumím, přece v tomto případě by tam mohlo být jak FIRST, tak FIRSTLY, ne?
Re:
Čárka být mlže ale nemusí.
V desítce jde použít FIRST i FIRSTLY, ale v možnostech je jen FIRST.
Re:
Čárka být mlže ale nemusí.
V desítce jde použít FIRST i FIRSTLY, ale v možnostech je jen FIRST.
Re: Re:
‚mlže‘ – už neumím psát
No asi by tam ta čárka byla vhodnější. Chtěl jsem to čtenářům trochu
zkomplikovat, ale raději ji tam doplním
pěkný testík! 100% juchuu
U te desitky je to trošku zmatečné (jen poznámka, jinak díky za skvělý test). Jinak mám u té desítky tedy rozumět tak, že ve výčtu věcí lze firstly nahradit first (v článku) přičemž v dalším bodu můžu použít second i secondly (jde mi o kombinaci bodů first+secondly+third). Díky Kuba
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.