užitečný článek
Ze svých zkušeností říkám, že amíci opravdu poor /půr/ nerozumí.
Komentáře k článku: Problematická výslovnost -oo-
užitečný článek
užitečný článek
Re: užitečný článek
Takhle to generalizovat nemůžete…
Záleží na tom, jací amíci a hlavně taky záleží na tom, jak to vaše /půr/ vyslovíte. Všimněte si, že ve správné výslovnosti NENÍ dlouhá samohláska u ale krátká, za kterou následuje schwa. V US angličtině je tam samozřejmě i R. Když to ale vyslovíte nějak ‚počesku‘, může to znít jako zcela neexistující výraz.
V USA je naopak výslovnost s U běžná. Pokud nerozumí, pravděpodobně to nevyslovujete správně.
To je teda concidence! Právě dneska ráno jsem přemejšlel nad tím, že book se čte s krátkým o a přijdu sem a tady se to probírá :--)
To je teda concidence! Právě dneska ráno jsem přemejšlel nad tím, že book se čte s krátkým o a přijdu sem a tady se to probírá :--)
Re:
Teda „u“
Děkuju za velice užitečný článek. Opět jsem našla spoustu slov, u kterých ve výslovnosti dělám chyby. Nejvíc mě ale vždy překvapí slova, jejichž výslovnost snad znají všichni … a jak je vidět tak špatně – viz. Hollywood.
hm, tak hollywood mě dostal děkuji za článek
A já celá ta léta vyslovuju wool dlouze .
No to jsem ale Random .
Good job!
WELL DONE! I keep recommending ‚HFE‘ to all my students
Eh, to je sila, ja si dosud myslel ze GOOD a FOOT je dlouze, to je zase ostuda..:)
To si jako myslíte, že po čtyřech letech neumím vyslovit slovíčko
„good“ a „foot“ ?
No tak to si myslíte naprosto správně Díky
za článek
woody allen
jak si mám po tolika letech zvyknout, že /vúdy/ je /vudy/
woody allen
jak si mám po tolika letech zvyknout, že /vúdy/ je /vudy/
Re: woody allen
Ono je problém v tom, že v češtině to je tak zažité, že s tím jako s krátkým neumíme pracovat. Zkuste mluvit o Robinu Hoodovi s krátkým u v rlzných pádech – vždyť bychom zněli jako blázni. V češtině si je tedy můžeme vyslovovat jak jsme zvyklí, v angličtině ale pozor.
Re:
Tak jsme na tom stejně :c) (Hm… a prý je to článek pro ELEMENTARY…)
pěkný článeček, jediné, co mě překvapilo, byl ten hollywood, ale najednou je to logické
Pane Víte, vy mi teda umíte srazit sebevědomí ale opět mockrát děkuji, asi se vrátím k elementary
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.