no
tak tohle mi nevyšlo nejlépe
Komentáře k článku: Grammar Theme Park: U2
no
no
Re: no
ani u me to slavne nejak nebylo
Re: no
ani u me to slavne nejak nebylo
Re: Re: no
Taky jsem se nevyznamenal.
v Australii
Re: Re: no
Taky jsem se nevyznamenal.
Re: Re: Re: no
No po přečtení vašich třech komentářů jse si řekl „jdu na to!“,
ale výsledek tu raději ani nenapíšu…
Já se teprve svým výsledkem nechlubím. Ale nedá mně to a musím se zeptat, proč není v 6.větě předminulý čas „…I had been“? Myslela jsem si, že když si přeji, aby něco bylo v minulosti jinak, mám použít předminulý čas. Anebo je to myšleno tak, že bych si přála být tou dívkou teď? Anebo ještě jinak?
Já se teprve svým výsledkem nechlubím. Ale nedá mně to a musím se zeptat, proč není v 6.větě předminulý čas „…I had been“? Myslela jsem si, že když si přeji, aby něco bylo v minulosti jinak, mám použít předminulý čas. Anebo je to myšleno tak, že bych si přála být tou dívkou teď? Anebo ještě jinak?
Re:
je to přání obecně pro přítomnost – kéž bych byla tou dívkou ALE NEJSEM.
Samozřejmě by tam předminulý čas teoreticky být mohl – kéž bych bývala byla tou dívkou, ALE NEBYLA. Jenže to je divné, protože člověk nemůže být každou chvíli někým jiným. Prostě je někým. A tady lituje, že není tou dívkou.
Předminulý by byl třeba ve větě – I WISH BONO HAD BROUGHT ME ON STAGE INSTEAD OF THAT GIRL – kéž by mě býval vzal… (ALE NEVZAL).
Re:
je to přání obecně pro přítomnost – kéž bych byla tou dívkou ALE NEJSEM.
Samozřejmě by tam předminulý čas teoreticky být mohl – kéž bych bývala byla tou dívkou, ALE NEBYLA. Jenže to je divné, protože člověk nemůže být každou chvíli někým jiným. Prostě je někým. A tady lituje, že není tou dívkou.
Předminulý by byl třeba ve větě – I WISH BONO HAD BROUGHT ME ON STAGE INSTEAD OF THAT GIRL – kéž by mě býval vzal… (ALE NEVZAL).
Re: Re:
Děkuji za vysvětlení. Aspoň v tom není žádná záludnost, které jsem se obávala.
40%
me osobne nici treba veta c.6, chce se mi chce rict…I was
I were.. mi nejde pres jazyk
me osobne nici treba veta c.6, chce se mi chce rict…I was
I were.. mi nejde pres jazyk
Re:
Doporučuji naučit se v těchto vazbách I WERE. Je to zcela běžné. A když už to nebudete používat, musíte se smířit s tím, že je to ZCELA běžné. Viz článek na téma KONJUNKTIV v angličtině.
rumor??
rumour british, rumor american??
rumor??
rumour british, rumor american??
Re: rumor??
nechápu otázku.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.