To by mě docela zajímalo, proč se pažní kosti říká FUNNY BONE
Komentáře k článku: Basic bones (vocabulary)
Paráda Budou i vnitřnosti a podobný věci?
Re:
Není FUNNY BONE „brňavka“?
Paráda Budou i vnitřnosti a podobný věci?
Re:
určitě.
Re:
Re: Re:
ano je i podle vykladoveho Longman slovniku
Re:
Máte pravdu, funny bone radši vynechám
kostra
Slovíčka „nasávam“. K celej kostre chýbajú kĺb a kýčel.
kostra
Slovíčka „nasávam“. K celej kostre chýbajú kĺb a kýčel.
Re: kostra
klouby jsem nedával mezi kosti.
Toto je skvelé možno sa časom odvažim pozerať Grey'đ Anatomy aj bez českých titulkov
Toto je skvelé možno sa časom odvažim pozerať Grey'đ Anatomy aj bez českých titulkov
Re:
Dokroří spíše používají slovíčka z toho druhého okruhu.
Bezva článek, díky. Už si to přepisuju a číhám na další Zvláštní, že některá spojení píšou jednoslovně, jiná odděleně. Logika v tom není, že? Nebo ovlivní to nějak hláskové okolí, jako že u hip bone by stálo „p“ a „b“ u sebe a to se jim nelíbí..?
Bezva článek, díky. Už si to přepisuju a číhám na další Zvláštní, že některá spojení píšou jednoslovně, jiná odděleně. Logika v tom není, že? Nebo ovlivní to nějak hláskové okolí, jako že u hip bone by stálo „p“ a „b“ u sebe a to se jim nelíbí..?
Re:
důvodů může být mnoho a sami rodilí mluvčí v tomto nemají často jasno… v některých obzvláště online slovnících je těch variant více. Já jsem vycházel z renomovaných slovníků, kde jsem si správný pravopis vždy raději ověřil.
Re:
důvodů může být mnoho a sami rodilí mluvčí v tomto nemají často jasno… v některých obzvláště online slovnících je těch variant více. Já jsem vycházel z renomovaných slovníků, kde jsem si správný pravopis vždy raději ověřil.
Děkuji za odpověď.
Díky, to se mi akorát hodí.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.