coffee
myslim ze do prvni desitky bych misto slov jako laughter nebo analysis zaradil pouzivanejsi a to treba coffee a café
Komentáře k článku: Top 10 nesprávně vyslovovaných slov
coffee
myslim ze do prvni desitky bych misto slov jako laughter nebo analysis zaradil pouzivanejsi a to treba coffee a café
coffee
Re: coffee
Ono by jich opravdu bylo moc. K těm, co jste napsal, by se ještě určitě hodilo třeba slovo YEAR.
Ono by jich opravdu bylo moc. K těm, co jste napsal, by se ještě určitě hodilo třeba slovo YEAR.
Re: Re: coffee
Year? Tak to bych poprosil o nějaký příklad špatné výslovnosti .
Re: Re: Re: coffee
Často slýchám /jér/ nebo /j3:r/.
A ještě /ji:r/.
year patří obecně do skupiny slov, které činí problém, jako ear, hear, fear atd… ale co se týče coffee tak se mi snad nestalo, aby to student vyslovil dobře…
Často slýchám /jér/ nebo /j3:r/.
Re: Re: Re: Re: coffee
j3:r je ale jedna z možných a správných výslovností.
/j3:r/ lze, máte pravdu. Ale na mě to působí divně jako, když slovo SURE vyslovíme /šo:/ – i když to je taky správně.
Jo, já sem taky koukal, když sem se dozvěděl, že třeba SUGGEST se dá vyslovit i (s-schwa-g'džest).
Tak dneska byste mě nenachytal, uvidíme, jak si povedu dál, jestli bude tento miniseriál pokračovat:-) Třeba teprve nedávno jsem zjistil, že špatně čtu sloveso access …což bylo samozřejmě daný tou skupinou „ac“ na začátku, jako ve slovech acquire, accommodate apod. Deset let to čtu blbě a nikdo nebyl schopnej mě na to upozornit !
Re:
Mě také ne.. (:
A další slovíčka
A co třeba běžnější slova, jako
opposite, oven,
nebo třeba choir?
A další slovíčka
A co třeba běžnější slova, jako
opposite, oven,
nebo třeba choir?
Re: A další slovíčka
opposite a oven řekněme běžné jsou, ale s tím choir to snad nemyslíte vážně?
Takového – do očí bijící články jsou dobré na zapamatování, díky za ně. Líbí se mi ale více, když v článcích vysvětlujete proč se to takto vyslovuje.
Takového – do očí bijící články jsou dobré na zapamatování, díky za ně. Líbí se mi ale více, když v článcích vysvětlujete proč se to takto vyslovuje.
Re:
překlep: mělo být takovéto.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.