Ahojte, chcela by som sa vas spytat, ci mate nejake triky na ucenie
gramatiky???Vsetko ostatne je u mna v pohode, len ta gramatika mi nejde do
hlavy.
NEjake typy??
Ahojte, chcela by som sa vas spytat, ci mate nejake triky na ucenie
gramatiky???Vsetko ostatne je u mna v pohode, len ta gramatika mi nejde do
hlavy.
NEjake typy??
Mě taky nejde moc do hlavy, ale dost věcí jsem pochopil, při psaní anglických emailů. Člověk tak zjistí kde má nedostatky a zaměří se na ně. Taky jsem zaznamenal docela pokrok při dělání testů na těchto stránkách.
Takže doporučuji neučit se gramatiku jenom z knížek teoreticky, ale hlavně praxí a nezanedbávat testy.
Taky je dobrý si nějakou gramatiku třeba vytisknout na papír a učit se jí třeba v místech, kde člověk normálně kouká třeba do země – cesta autobusem, čekání atd. Každá minuta studia dobrá.
Co sa ma tyka , tak najhorsie su pre mna casy. Ostastne veci typu, predloziek a podobne si pamatam, lebo som to uz pocula , alebo to viem z knih. Ale s casmi je to hrozne.Stale dookola pouzivam len 4 pritomny(jednoduchy, priebehovy)minuly jednoduchy a buduci jednoduchy. A na ostatne ako si nevedomky zabudam.Je to zlozvyk a teraz sa ho neviem zbavit.A najhorsie je, ze ja ani americanov nepocujem pouzit ine casy, tak sa to nemam ako ani z pocutia naucit a logika na mna nie je, ani poucky. …tak ja neviem…Skusim si zobrat k srdcu aspon radup.Vita …co uz mi ine ostava
Ono v hovoru se jich ale zase tolik skutečně nepoužívá… v tom běžném. Když ale např. chcete vyprávět příběh (v minulosti), pak se stoprocentně dostane i na jiné časy.
Dakujem, za objasnennie. ESte , ze mame Vas a tuto stranku. Uzasne ako ste to tu vymysleli. Prajem vam vela, vela uspechov
To já mám problém spíše s učením se něčeho nazpaměť. Nejhorší jsou pro mě frázová slovesa, která se mnohdy nedají od ničeho odvodit a tudíž je nutné se je víceméně našprtat. Navíc jich je strašně moc a jsou si velmi podobné (obzvláště v rámci jednoho slovesa, jehož význam dost dramaticky mění pouze přidání různých out, in, up, off apod.). Logicky odvoditelná gramatika mi naštěstí do hlavy leze sama. V současné době se snažím hodně číst. Je to pro mě nejlepší cesta jak do sebe nasoukat nějaká ta nová slovíčka, případně fráze, protože při čtení se člověk může kdykoli zastavit a zamyslet se nad jednotlivými slovíčky, případně se i vracet k textu již přečtenému a tak si znovu nově nabyté znalosti oživit. Kdysi jsem si přepečlivě vypisovala jednotlivá slovíčka z textu v naivní představě, že se k nim budu vracet, ale časem jsem zjistila, že je to jen ztráta času. Lepší je snažit se dané slovíčko zapamatovat hned, nějak si ho v textu zvýraznit, protože se pamatuje mnohem lépe v kontextu než samotné, obzvláště vyskytuje-li se třeba v rámci jedné kapitoly častěji. Co mě ale mrzí nejvíc je to, že nemám možnost s nikým mluvit. Za pár minut konverzace týdně v drahých kurzech se mi platit nechce a kolem mě není nikdo, kdo by měl zájem občas se sejít a popovídat anglicky. Tak si aspoň povídám pro sebe, i když si už někdy připadám jak cvok
I frázová slovesa berte jako slovíčka, nemá to s gramatikou skoro nic co do činění. Takže si je vyznačujte v textu, taky se vám budou dobře pamatovat, když je budete mít v nějakém kontextu.
Jasně, však to dělám Ale na rozdíl od ostatních „normálních“ slovíček se mi učí mnohem hůř.
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.