Help for English

Článek na přání

 

Je-li nějaké téma, o kterém byste rádi na našem webu četli, napište o něm sem. Když se budeme rozhodovat, jaký článek přidat, budeme se inspirovat zde.

Moc ce mi líbil nápad, který se objevil v diskusi za článkem Tipy – Gramatika. Jedná se o jakýsi kurz angličtiny na každý den, v němž by denně vyšlo pár nových slovíček a nějaká ta gramatika s cvičením.Dalo by se to vytisknout, nosit celý den v kapse a do večera se naučit. Jinak moc dík za prima stránky.

Zřejmě půjde o menšinový požadavek. Rád bych uvítal článek z ekonomiky a možnost zkoušení business slovíček. Testů bylo zatím pět (pokud vím) a díky za ně. Tipy a triky bylo to co mě loni v září získalo a dnes tyto stránky navštěvuji denně. Držím palce, jen tak dále.

Dobrá, budu v materiálech pro business English pokračovat. U mě je to tak, že většinou mám tendenci psát věci, na které jsou největší ohlasy. Určitě tedy přidám BUSINESS slovíčka a postupně pokračovat v BUSINESS testech. Díky za připomínku!

Angličtina na každý den: No, s to asi hned tak nepůjde, i když je to skvělý nápad. Práce na webu je u mě spíše koníčkem, ale každý den se snažím něčím přispět. Pokud bych dělal takový seriál, musel bych ho dělat každý den (aby měl smysl) a potom by už nabyl čas na další materiály, které tvořím. Navíc by takový seriál byl jen pro jednu úroveň. Kdybych dělal úroveň pro začátečníky, nehodilo by se to pokročilým. Pokud by to byla úroveň pro pokročilejší, zase by se nedostalo na začátečníky. Škoda, že den nemá o pár hodin víc. ALe s časově náročným zaměstnáním, podnikáním a rodinou holt všechno skloubit nejde. Budu ale o podobných prvcích uvažovat.

Nevím jestli špatně hledám, ale nikde nevidím gramatiku pro subject and non-subject questions in present simple.

Otázky na podmět naleznete v článku ‚Otázky na podmět‘: gramatika/ruz­ne/slovosled/o­tazky/c20060704­01-Otazky-na-podmet.html Ostatní ve stejné rubrice.

Jakožto maturant mám nápad na články – chtěla bych se dozvědět něco o tom, jak se správně píší anglické „slohovky“, jelikož mě někdy v únoru či březnu čekají. Ve škole jsme sice dostávali nějaké ty listy, na kterých bylo, jak se píší eseje či dopisy (ať už osobní, tak třeba reakce na inzerát, charakteristiky atp.), ale nebylo to tam vysvětleno tak chytlavě, jak bych řekla, že by to bylo zde =).

A přidávám se k zájemcům o business english =).

Ahoj. Nevím, jestli náhodou špatně nehledám, ale mě tu chybí jedno zapeklité téma – prepositions of place. To je věc, se kterou bojuji. Chybí mě takový souhrn použivaných předložkových vazeb. Vysvětlení předložet AT, ON, IN jsou perfektní. Jinak se mě Vaše stránky moc líbí.

Tea: To na našem webu najdete. Použijte rozšířené vyhledávání a potom vyhledávejte slovo ‚místní‘ pouze v titulku. Najdete několik článků a testů, které se touto problematikou zabývají.

Abyss: Mám to v plánu. Plán je ale dlouhý. Pokusím se během týdne s tím něco udělat.

Já bych se chtěl znovu přimluvit o článek o anglické výslovnosti, kde naleznu popis výslovnosti fonetických znaků i se zvukovým doprovodem. Moc mi to chybí O:-)
Na internetu sice nějaký články o fonetice jsou, ale jsou tam všechny znaky (teda i pro EN nepotřebné) a chybí zvuky. :(

Marek Vít: díky, bude se to určitě všem maturantům hodit! :-)

A ještě jsem se chtěla zeptat, jestli budou testy Use of English i pro Upper-Intermediate (tuhle úroveň vidím v přijímačkách častěji – resp. na VŠE je to na úrovni B2, tedy na úrovni základní státnice). Ale jinak ty testy moc chválím, spoustu věcí jsem se z toho naučila, díky za ně. :-)

to Pilda: doporučil bych Tvé pozornosti následující dva linky, které by mohly splnit Tvé požadavky:
Interaktivní tabulka mezinárodní anglické fonetické abecedy:

http://www.teachingenglish.org.uk/…_chart.shtml

Velmi dobrý prakticky orientovaný web zabývající se anglickou výslovností (byl zmiňován již ve vlákně Odkazy na zajímavé anglické weby): http://www.fonetiks.org/

milcza:
díky za tip :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.