Help for English

B1 nebo B2???

Dobrý den,

potřebovala bych radu, někde jsem se dočetla, že úroveň lehčí maturitní zkoušky odpovídá úrovni B1 a já jsem v letošním roce odmaturovala. Já teď chodím na jazykovou školu a budu končit právě úrovní B1 a hodně přemýšlím, zda nepřejít do vyššího ,,levlu,, … Potřebovala bych vědět vaše zkušenosti s touto úrovní B2 zda je náročná a jestli by mi vůbec k něčemu byl certifikát z úrovně B1 Díky za odpověď :)

Určitě doporučuji mířit alespoň na B2… to je takový základ, kdy lze říct, že angličtinu člověk tak nějak ovládá. Předtím je to takové prostě ‘na cestě’.

Záleží ale hodně, na co v životě budete chtít angličtinu používat. B2 je myslím ale vhodné jak pro pracovní účely, tak pro osobní… pak člověk už může číst téměř cokoliv, sledovat filmy atd atd.

Určitě bych přešla do B2, není co ztratit, ne? :-) Zkouška na úrovni B1 je opravdu jen takový začátek, B2 (třeba FCE) naopak vítá a uznává i hodně zaměstnavatelů…

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.