fall asleep

He is falling asleep=usíná He is getting falling asleep=začíná usínat. When I came home,he had already slept=Když jsem dorazil domu,už spal.

Je to tak správně?

Díky.

He is falling asleep=usíná – ok
He is getting falling beginning to fall asleep=začíná usínat.
When I came home, he had was already sleeping slept=Když jsem dorazil domu,už spal. (lépe se tím vyjádří poměr minulých dějů)

Zdej sem si zas spletl předminulý čas.

Když jsem dorazil domů,on už spal. (prišel jsem v době dění,kdy on spal)

Ale když si vemu ukázkovou větu When the police arrived, the robber had already disappeared.

Tak toto tvrzení bych mohl použít i zde,Když jsem přišel,on už spal (předtím)

PS:ohledně druhé věty,kde mohu použít getting?Nějaký článek? :-D

No to nepůjde, protože zatímco zloděj už v době, kdy přijela policie, v místě nebyl, když jsi ty přišel domů, on stále spal.

Jenom doplnění: “fall” už znamená změnu stavu, tudíž už tam “get” (vyjadřující také změnu stavu) nepatří

When I came home, he had already slept. – chápu jako že už byl vzhůru (už se vyspal), když jsem přišel domů.

Chjo, jak udělám odstavce??

Sloveso GET.

Chocolatka: když chceš udělat odstavec, odentruješ a dáš mezeru

Už začínám chápat,díky Lucko :-)

Had had already slept=už spal (ve významu že už se tedy vyspal)

Díky moc oboum :-)

Jenže to není odstavec, ale mezera :-). Dá se udělat odstavec bez mezery mezi řádky?

.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Chocolatka vložený před 13 lety

Jenže to není odstavec, ale mezera :-). Dá se udělat odstavec bez mezery mezi řádky?

Buď uděláš dva oddělené odstavce řádkem, to je normálně 2× enter; nebo jen odskočení na druhý řádek – odstavec, a to je enter + mezera mezerníkem. :-)

Tak hokus pokus … odstavec…
aaaaa uvidíme, jestli se povedlo ;-)

Díky Lucko. Enter a mezera mezerníkem mě teda nenapadlo.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Chocolatka vložený před 13 lety

Díky Lucko. Enter a mezera mezerníkem mě teda nenapadlo.

To jsou “Texy!”

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.