Help for English

Lze rozumět dokonale textu písní?

Ahoj, asi jako každý teenager, hodně poslouchám UK/US hudbu. Dřív jsem rozuměl jen občas nějaké slovo, teď už pro mě není problém rozumět slokám, ale je spousta písniček, kterým nerozumím skoro nic. Třeba Nirvaně, REM je podle mě hrozně špatně rozumět. A tak by mě zajímalo jestli vůbec angličtí rodilý mluvčí rozumí všemu. Pokud ano, na jaké úrovni by měl člověk rozumět už opravdu velké většině textů?

Poznámka: Prosím slovo rozumět, berte v klasickém významu. Nepolemizujte o skrytých významech apod.

Ahoj, taky jsem nad timto dumal. Zkuste si projit googl.

Myslim, ze to bude stejne jako v cestine – pokud je to kraval (hard-core) tak tomu moc rozumet nebudu. Pak to taky bude hodne subjektivni. Ja osobne mam obcas problem i v cestine, protoze ty slova a hudba proste splivaji. Kdyz pisnickam (v anglictine) nerozumim, tak si je zkousim poustet se sluchatky – pomaha to. Pokud presto nerozumim, tak to bude v drtive vetsine z toho duvodu, ze ten obrat treba neznam. V tom pripade si pustim verzi s textem, pustim si to tak dvakrat, napotreti si to pustim bez textu a ziram, jak jsem tomu nemohl rozumet – zkratka jsem ten obrat predtim neslysel a vubec by me nenapadlo, ze by to tak takto mohlo byt. Z cehoz vypliva, ze jsou to jen zkusenosti – kolik toho clovek ma naposlouchane, jakou slovni zasobu ma…

Zkuste karaoketexty.cz, jsou tam překlady, já dřív Nirvaně nerozuměla,ale jakmile se naučíte poslouchat(pomohly ty karaoketexty), tak je to v pohodě :)

Tak to by mě taky zajímalo…ale myslím, že asi ne. Někdy mám problém i s češtinou, nebo si myslím, že rozumím a je to nakonec úplně jinak…takže si s tím nedělám hlavu…hlavní je asi rozumět, když někdo mluví… :-)

Souhlas s Jirkou – sluchátka pomáhají a někdy ani rodilí mluvčí nevědí. Přesně jako s našimi zpěváky/zpěvačkami. Já když jsem nevěděla text, tak jsem hned koukala do bookletu, nebo všemožně sháněla text, abych tomu rozuměla. Teď s internetem je to snazší, i když někdy taky narazím na text, který není dobře – tady je ta nevýhoda, že nemáte stopro jistotu, že to je dobře. Když nerozumíte, doporučuji nejdřív sluchátka, poslouchat vícekrát, když stále nevíte, sehnat text a poslouchat s textem. Ono vám to pomůže pro příště, protože vám ty vazby budou srozumitelnější.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.