Help for English

Kde sehnat zvokové nahrávky slovíček?

 

Často si přidávám do Language Labu vlastní slovíčka a často mám problém sehnat jejich nahrávku. Většinou se mrknu na seznam jestli to tam neni a případně sáhnu po googlu, nebo nějakém softwaru či webu co umí cokoliv vyslovit.

Nemá někdo nějaký tip na stránky kde je toho hodně namluveného a hlavně se to dá jednoduše stáhnout v běžném formátu(tzn třeba mp3, nebo wav – ne flashové přehrávče apod)?

Ideální by bylo kdyby tam byly namluvené i jiné tvary slov než základní, například i vystupňované přídavné jména či všechny tvary sloves atd.

No, já to původně dělal tak (předtím, než jsem se rozhodl vypustit Langauge Lab do světa jako komerční produkt), že jsem to prostě nahrával ze zvukovky z nějakého slovníku na CD ROM (např. z Oxford, Cambridge apod), kde byla výslovnost všeho. Potom to akorát dalo trochu práce to naspříhat na jednotlivá slovíčka, ale bylo to všechno a bylo to kvalitní. Dokonce tam bývá i americká i britská angličtina.

Znáte stránku http://say.expressivo.com/, napíšete tam třeba anglický text, kliknete na READ a přečte vám to anglicky. Soubor jde také stáhnout (uplně dole „Download speech“). Nevím, jestli se to podobá skutečné angličtině, nemluví to ani zas tak rychle, ale aspoň něco. :-)

třeba na www.wordchamp.com

Kliknete na repráček a hnes se Vám otevře nabídka na uložení s přesným názvem slovíčka, takže nastavíte cestu a frčí to :

http://www.online-slovnik.cz/

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.