Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak se v ANG vyjádří “kolikátý/á” v otázce.
Př. Kolikáté pivo piješ?
Vůbec si s tím nevím rady a na netu jsem našel jen něco jako “What number beer are you drinking?” … to mi zní hrozně
Thanks for your help.
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, jak se v ANG vyjádří “kolikátý/á” v otázce.
Př. Kolikáté pivo piješ?
Vůbec si s tím nevím rady a na netu jsem našel jen něco jako “What number beer are you drinking?” … to mi zní hrozně
Thanks for your help.
Na KOLIKÁTÝ v angličtině žádné spisovné slovo není. Musíte říct HOW MANY BEERS HAVE YOU HAD?
Ne všechno lze překládat doslovně. Takže co se týče toho piva, tak se to musí říct jinak: How many beers have you had? To, co jste našel na netu je špatně.
Kdybyste se ptal třeba na datum “Kolikátého dnes je?”, tak to určitě znáte: what → What is the date today?
Edit: pozdě…
Ne všechno lze překládat doslovně. Takže co se týče toho piva, tak se to musí říct jinak: How many beers have you had? To, co jste našel na netu je špatně.
Kdybyste se ptal třeba na datum “Kolikátého dnes je?”, tak to určitě znáte: what → What is the date today?
Edit: pozdě…
Thank you
Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.
Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.