Help for English

Kde zjistit frekventovanost slovíček?

 

Docela by mě zajímalo jestli existuje i slovník (nejlépe internetový), kdy se u každého slova dozvím i frekventovanost jeho používání.

Jde mi o to abych věděl jaký anglický ekvivalent se jako první učit k českému slovíčku. Zatím to dělám tak, že se mrknu sem na stránky, nebo do slovníku LL a když tam to slovíčko je, tak předpokládám, že je z těch ekvivalentů nejpoužívanější, nebo jedno z nejpoužívaněj­ších. Ale když tam neni musim sahat po seznamu a četnost používání pak ověřovat přes google, ale to neni moc ideální, zvlášť když to ještě musim překontrolovat v nějakém pořádném výkladovém slovníku.

U frázových sloves se dá využít třeba kniha Phrasal Verbs Plus, jak dnes psal Marek, ale jak na ostatní slovíčka? Ideální by byl jak oboustanný slovník s tou četností, tak výkladový.

Stejné jako PHRASAL VERBS PLUS to má i slovník MACMILLAN ENGLISH DICTIONARY, stejné hvězdičkové označení frekventovanosti. Ten slovník rozhodně doporučuju. Viz recenze.

Díky za tip. Ten slovník se stane asi mým prvním knižním. :)

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.