Help for English

will climb/will be climbing

Na domácu úlohu máme cvičenie kde máme vybrať správny tvar slovesa. V nasledujúcej vete :
Next month he will climb/will be climbing La Esfinge mountain in Peru. som dal will be climbing ale správna odpoveď je will climb. chcem sa spýtať prečo a kedy by sa použil tvar will be climbing ? Ja som použil preto budúci priebehový lebo som si myslel , že taká hora sa nedá zliezť za 2–3 hodiny ale trvá to dlho ale asi je to len informácia, že na tú horu vylezie. Keby tam bol konkrétny časový údaj tak asi v tom prípade by sa použil budúci priebehový čas ?? Dík za odpovede.

http://www.helpforenglish.cz/…rubehovy-cas

Viz posledni podnatpis Plany.

Ak teda tomu dobre rozumiem ak to nie je plán tak vo vete má byť budúci jednoduchý čas. A ak je to plán tak tam má byť budúci priebehový čas.

Ale pozrel som sa na to cvičenie ešte raz, je to súvislý článok o jednom chalanovi – skalolezcovi a veta predtým je :
He has been preparing for months for his latest challenge. Next month he will climb/will be climbing La Esfinge mountain in Peru.

Ten chalan to v podstate plánuje, takže by tam mal byť asi priebehový čas ?

Ten chalan to v podstate plánuje, takže by tam mal byť asi priebehový čas ?

Ano.

Dnes sme kontrolovali dané cvičenie. A správne má byť will climb (Podľa učiteľky) Lebo to nie je plán. Jednoducho preto lebo tú horu zlezie (možno) budúci mesiac. Keby tam bol specific time tak by tam bol budúci priebehový čas. Akosi teda nerozumiem tomu : plán a budúci priebehový čas ? A možno sa to musím len dobre doučiť aby som to do hĺbky pochopil. :-)

“Will climb” je urcite taky moznost, podle me vsak se vice hodi prubehovy. Plan je indikovany mesici pripravy, casove urceni tam taky je – next month. Podobna veta je v clanku na ktery jsem dal odkaz v postu #2.

Myslím, že z daných možností je WILL CLIMB správně. Nejde ani tak o plán ale spíš o dokonavost děje. Ta věta tedy říká, že na tu horu vyleze. Průběhový čas by se hodil pro bližší časové určení, třeba “This time next month he will be climbing that mountain.” a vystižení, že ten děj bude v daném čase probíhat.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.