Verb pattern-Remember

Mohl bych se zeptat proc ve vete I didn’t remember ______ Jane that’s why she got angry with me.

Byla jako spravna odpoved zvolena To invite a ne inviting?Prece nejdriv jsem ho nepozval a pak si to teprv nepamatuju coz by melo byt Inviting

Diky za odpoved

TO INVITE – zapomněl jsem ji pozvat.
INVITING – nepamatoval jsem si, že jsem ji zval

Viz článek o gerundiu nebo o REMEMBER a FORGET.

Stačí si najít čerstvý článek: REMEMBER TO LOCK vs. REMEMBER LOCKING

Jinak všechny verb patterns jsou zde: Verb Patterns (slovesné vzorce)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Gizzy vložený před 12 lety

Mohl bych se zeptat proc ve vete I didn’t remember ______ Jane that’s why she got angry with me.

Byla jako spravna odpoved zvolena To invite a ne inviting?Prece nejdriv jsem ho nepozval a pak si to teprv nepamatuju coz by melo byt Inviting

Diky za odpoved

Vy přece neřešíte to, že si nepamatujete pozvání. O to tady nejde, prostě jste si nevzpomněla a nepozvala…

Takže nejprve REMEMBER a až potom INVITE. Viz článek.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 12 lety

TO INVITE – zapomněl jsem ji pozvat.
INVITING – nepamatoval jsem si, že jsem ji zval

Viz článek o gerundiu nebo o REMEMBER a FORGET.

Dekuju za rychlou odpoved, podivam se na ty clanky, tedy Inviting v teto vete by bylo opravdu brano za chybu ?

Dekuju za rychlou odpoved, podivam se na ty clanky, tedy Inviting v teto vete by bylo opravdu brano za chybu ?

Diky moc za super rychle odpovedi.

Hlavně by to znamenalo něco jiného. Proč ona byla naštvaná, protože jsem ji nepozval a nebo že jsem zapomněl, že jsem ji pozval? Předpokládám, že to první.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.