Help for English

didaktický test na podzim podruhé

Dobrý den, prosím o vaši laskavou pomoc. Kamarád si dělal maturitu teď zjara a test mu utekl o dva body, hlavně kvůli poslechům. Chce si test odložit až na jaro. Pracuje a má moc práce. Marně ho přesvědčuji, že na jaře to bude ještě horší. Prosím, napište sem Radimovi, aby do toho šel už na podzim a máknul. Děkuji, Katka :-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Ing. Tomáš Smutný vložený před 11 lety

Dobrý den, prosím o vaši laskavou pomoc. Kamarád si dělal maturitu teď zjara a test mu utekl o dva body, hlavně kvůli poslechům. Chce si test odložit až na jaro. Pracuje a má moc práce. Marně ho přesvědčuji, že na jaře to bude ještě horší. Prosím, napište sem Radimovi, aby do toho šel už na podzim a máknul. Děkuji, Katka :-)

Prosím, přihoďte zkušenosti se svým didaktickým testem 2013 jaro a popřípadě jak vy se učíte poslechy. Dík, Katka

Dobrý den, byl jsem požádán o doučení jedné slečny, která neudělala didaktický test, aby ho napodruhé udělala. Tak jsem si stáhl ze stránek novamaturita.cz ilustrační test, protože jsem ho ještě nikdy neviděl, který s ní do detailu rozeberu. Zatím mne nic jiného nenapadá. Test mi připadá jednoduchý, není to úroveň B2, že ne? Pokud má ještě někdo nějaké tipy jak na test, rád si je přečtu. Radimovi radím test neodkládat, raději přiložit ruku k dílu i v angličtině dokud to v té hlavě je. Děkuji za podněty.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od helpforever vložený před 11 lety

Dobrý den, byl jsem požádán o doučení jedné slečny, která neudělala didaktický test, aby ho napodruhé udělala. Tak jsem si stáhl ze stránek novamaturita.cz ilustrační test, protože jsem ho ještě nikdy neviděl, který s ní do detailu rozeberu. Zatím mne nic jiného nenapadá. Test mi připadá jednoduchý, není to úroveň B2, že ne? Pokud má ještě někdo nějaké tipy jak na test, rád si je přečtu. Radimovi radím test neodkládat, raději přiložit ruku k dílu i v angličtině dokud to v té hlavě je. Děkuji za podněty.

Letošní maturita byla B1 a celkově tedy platí všechny kvalitní materiály pro tuto úroveň včetně projití VŠECH vzorových a minulých maturit. Díky za reakci, Katka

Radime, odkládání v mnoha případech spíše škodí. Pokud to bylo jen o dva body, tak nemá cenu nic posouvat! Budeš to mít za sebou a určitě to dáš! Good luck! (thu)

Letošní maturita byla mezi A2-B1, alespoň co možno posoudit z ukázkových testů. I moji úplně nejhorší studenti ji naštěstí udělali. Na druhou stranu jsem teď dostal na doučení slečnu, která na tom není nijak špatně, ale učitelka ji k maturitě “nepřipustila”.

Podle dostupných informací jsem také pochopil, že mnoho “nevýběrových” škol se všemožně snažilo, aby jejich studenti prošli povinným didaktickým testem (BTW., dosud mi nikdo nevysvětlil, co tento název znamená, jako absolventa Pedagogické fakulty je pro mne značně matoucí) i např. tak, že se učitelé moc “nekoukali”, kdo kde opisuje.
Tolik mé zkušenosti s letošní maturitou…

Radime, zamakej o prázdninách a pak budeš mít pokoj! Vidíš, že ti všichni říkáme to samé!:)

K poslechům bych dodal vlastní zkušenost: kurzů jsem navštěvoval hodně a jen jeden lektor nám pouštěl takové ty poslechy kdy pak odpovídáte na otázky. Člověk si myslí že rozumí a pak se nestačí divit.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Therabit vložený před 11 lety

K poslechům bych dodal vlastní zkušenost: kurzů jsem navštěvoval hodně a jen jeden lektor nám pouštěl takové ty poslechy kdy pak odpovídáte na otázky. Člověk si myslí že rozumí a pak se nestačí divit.

To je zvláštní, protože v podstatě jakékoli poslechy ke zkouškám jsou udělané takto s otázkami… :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

To je zvláštní, protože v podstatě jakékoli poslechy ke zkouškám jsou udělané takto s otázkami… :)

No právě, já měl dost naposloucháno a stejně jsem u těchto “poslechových testů” měl na začátku problém dělat si poznámky a SOUČASNĚ poslouchat aby mi nic neuniklo. Chce to natrénovat, někdo si toho musí poznamenat víc, jiný skoro nic.
Minulý týden jsem odjížděl, tak jsem v rychlosti napsal jen k těm poslechům. Teď dodávám, že doporučuji zkoušku opakovat CO NEJDŘÍV, ty dva body budou v pohodě .

Tak jde do testu až na jaro, já mu řekla, že musí chodit tak aspoň dvakrát týdne a on, že ho nemám honit, že se musí odhodlat sám. Že už tu angličtinu začíná nesnášet. Komu není rady, tomu není ani pomoci…:-(

Tak jde do testu až na jaro, já mu řekla, že musí chodit tak aspoň dvakrát týdne a on, že ho nemám honit, že se musí odhodlat sám. Že už tu angličtinu začíná nesnášet. Komu není rady, tomu není ani pomoci…:-(

Nezoufej, kidney – buď se sám odhadl dobře a na jaře to udělá. Když ne, bylo to jeho rozhodnutí a on se s tím bude muset popasovat. 8-)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Lucka Skrčená vložený před 11 lety

Nezoufej, kidney – buď se sám odhadl dobře a na jaře to udělá. Když ne, bylo to jeho rozhodnutí a on se s tím bude muset popasovat. 8-)

Luci, děkuji, znáš to, že jazyk nikomu sám do hlavy nenaskáče. A za týden už vůbec ne. Každý svého štěstí strojvůdcem.;-)

Nejlepší jsou takový ty studenti, co k nám chodí, abychom “je to naučili”, ale učit se nechtějí. A pak si stěžují, že jsme “je to nenaučili”!! :D

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Nejlepší jsou takový ty studenti, co k nám chodí, abychom “je to naučili”, ale učit se nechtějí. A pak si stěžují, že jsme “je to nenaučili”!! :D

No pokud aspon “chodi”,je to fajn.;-) Dalo by se to posunout do:jak naucit nenaucitelne? 8-)

No pokud aspon “chodi”,je to fajn.;-) Dalo by se to posunout do:jak naucit nenaucitelne? 8-)

Teď, 6. května, další pokus-pokud tam půjde. Nebýt moje “skoro rodina” tak už bych ho dávno uškrtila holýma rukama. Holt podzimní listí maturitu jistí…:-(

Vlákno je zamčené. Nelze do něj přispívat.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.