Formální/Neutrální dopis

Dobrý den, kamarádka to má v reparátních otázkách a já vážně nevím, jak jí pomoci ptž dopisy nikdy nebyly mou silnou stránkou. Byla bych ráda, kdyby jste mě opravili popřípadě poradili, jaká forma by byla pro “klasický” (neutální/formální) dopis vhodnější. Zadání bylo: Odpověď na neutrální inzerát na internetu

Dear Mr. *** I am writing with regard to the advertisement published on www.***.com. I find your ad that I liked the most.

I believe that I am good “candidate” becase I love pets and we always have some pet at home.

**** (část kterou jsem si naprosto jistá)*

If you should be interested in more information you can contact me via e-mai or contact adress.

I look forward to receiving your reply

Wishing you a beautiful day (můžu použít místo Your sincerely?)

podpis

Moc děkuji za pomoc :)

Upravil bych:
I am writing with regard to the your advertisement published on www…
I believe that I am a good candidate because I love pets…
we always have some pet at home we have had various kinds of pets at home (pokud dobře chápu co se snažíš vyjádřit…)
If you should be are interested … (příliš formální)
I look forward to receiving your reply (“receiving” mi tu přijde nadbytečné / příliš formální)
Wishing you a beautiful day – OK, proč ne..

Nerozumím co přesně chceš říct tady:
I find your ad that I liked the most.
Pokud to chápu správně tak bych napsal třeba I have looked through several advertisements and I like your one best.

(edit: místo your one radši yours viz níže)

Pokud jsi nečetla, tak doporučuji článek jak-napsat-anglicky-email

Orim, doplnim este, ze to " your one " by som radsej vymenil za jednoducho “yours”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od iDunno vložený před 12 lety

Orim, doplnim este, ze to " your one " by som radsej vymenil za jednoducho “yours”.

Už keď som to písal, tak mi na tom your one niečo neznelo… Yours znie určite lepšie.
Vďaka! :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.