Help for English

Francúzština, online slovník

Ahoj,
Chcem sa opýtať či niekto kto sa okrem angličtiny venuje aj francúzštine, nevie o nejakom dobrom online slovníku – môže byť aj niečo na spôsob anglických výkladových, aj keď presne také isté asi nie sú. Myslím, že ani nemusí byť s prekladom do SK, CZ. Úplne stačí keby tam bol meaning vysvetlený v AJ, nahrávka výslovnosti, fonetický prepis a nejaké príkladové vety alebo časté použitia.

Ja som zatiaľ našiel http://www.collinsdictionary.com/…glish-french

Vyzerá celkom dobre, ja už som si tam aj predtým nejaké veci pozeral, ale ak má niekto skúsenosti s niečím iným tak pls napíšte. A ak na učenie Francúzštiny používate ešte nejaké iné dobré online materiály, tiež môžete nejaké napísať.
Díky moc

Nemam ozkousene, ale snad to nebude tak spatne http://slovniky.lingea.cz/Home.aspx?… .

Lingea je určitě kvalitní slovník.
Našel jsem ještě toto a toto (u prvního je IPA, ale jinak nic moc, u druhého není, ale je tam spousta frází a spojení).
Nijak zvlášť se v tom ale nevyznám. :)

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Franta K. Barták vložený před 11 lety

Lingea je určitě kvalitní slovník.
Našel jsem ještě toto a toto (u prvního je IPA, ale jinak nic moc, u druhého není, ale je tam spousta frází a spojení).
Nijak zvlášť se v tom ale nevyznám. :)

Mne tie odkazy nefungujú.

Pardon, tak znovu:
Našel jsem ještě toto a toto (u prvního je IPA, ale jinak nic moc, u druhého není, ale je tam spousta frází a spojení). :)

Larousse – takový francouzský Oxford, možno zadat i bilingvní slovník EN/FR atd.
conjugueur – vyčasuje jakékoliv sloveso v infinitivu včetně všech tvarů všech francouzských časů + participe présent, passé apod.
Lexilogos – též slovník, ale Larousse mi přijde lepší

Slovník na Seznamu taky není úplně k zahození. Pak mám ještě jednu stránku televizního kanálu, ale adresu mám doma, tak to sem hodím později. Občas pročítám Le Monde, ale čtu i knížky (třeba právě Le Petit Prince byl skvělej, teď čtu Harryho Pottera a to je děs, to jejich passé simple :-x ). 8-)

Dodatek: Aha, tak i Franta sem házel odkaz na Reverso – já si to předtím neotevírala – to je celkově dobrý.

Díky moc všetkým za zaujímavé príspevky. S tých slovníkov sa mi asi najviac páči ten Larousse – ten vypadá veľmi dobre. A ten Conjugueur, Lucka, sa javí ako skvelá vec :)

Ano, conjugueur je něco, bez čeho se neobejdu, i když si ty tvary třeba jen kontroluju – je to něco jako můj oblíbený Oxford Advanced v EN. Vyhrabu ještě doma starší poznámky z kurzu, když jsme dělali nějaké reálie – mám tam další stránky se slovníky a podobnými vychytávkami… :-)

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.