Help for English

drobné přání

Ahoj, tento web se mi moc líbí a moc mi pomohl. Mám ale malý problém. Kdykoliv něco překládám- třeba v písemce, udělám tam spousty drobných chyb, takže výsledek často dopadne hrozně. Přitom když něco doplňuji do vět (vybírám z nabídky..), je to bezproblému. Nešlo by sem třeba do budoucna přidat na procvičení pár vět i s překladem?

Jak jsem již psal v komentářích, tento typ cvičení není v elektronické interaktivní podobě dost dobře možný. Překlady nelze vyhodnocovat počítačem, protože jedna věta jde přeložit mnoha různými způsoby. A mohl bych se snažit na všechny přijít, a přesto by se mi to nemohlo podařit.

Jak jsem také psal, překlad je testovací metoda, která se pěstuje jen ve velmi omezené míře, nenajdete ho v žádných skutečných zkouškách (pokud nemyslím překladatelské zkoušky samozřejmě). Mezinárodní jazykové testy jsou vždy koncipované jinak, stejně tak české státní zkoušky, přijímací zkoušky apod.

Je jasné, že testy typu ‚multiple choice‘ mají své nevýhody, ale lze je celkem snadno vyhodnocovat. Navíc na našem webu jsou i jiné typy cvičení a testů.

S překlady zatím nepočítáme. Možná bude proveditelné (až na to bude čas) vytvořit pro zájemce alespoň stránku s překlady, kde si budou moci sami porovnat svůj překlad s ‚mým‘ překladem… ale to není zatím moje priorita.

Marku, nemohl bych tě poprosit zase o nějakou tu pohádku? Radši nějakou nižší úroveň a klidně krátkou :--)

Jakou myslíš??

Jakoukoliv, fakt žádnou konkrétní nemám…nebo třeba né pohádku, ale prostě nějakej poslech pro elementary třeba, co by se dal stáhnout.

Mne se stranky taky moc libi, zvlast sekce americka hovorova AJ!!! :-D
Ale neskodilo by, kdyby tu pribyly i clanky k vyssi urovni anglictiny??!! :? Upper-intermediate/ advanced??? ale jinak je to super!!! :-D

Ahojky, mohl by jste mi prosím poradit,když si chci vytisknout nějakou stránku,kde je anglická věta,její český překlad se mi nezobrazí(co je pod obrázkem žárovky/.Dříve mi to ale fungovalo, nyní ne. Změnilo se něco nebo dělám něco špatně? Nepomůže to zkopírovat ani do wordu.Děkujííí moc za radu.

Dobrý den,

využijte prosím „Verzi pro tisk“, odkaz je pod každým článkem.

Ve verzi pro tisk se žárovičky očíslují a výpis všech žároviček najdete na konci článku.

Moc děkuji Petře za pomoc!! :-D

Dobrý den, Vaše stránky jsou opravdu úžasné a moc za ně děkuji. Mám jen jeden dotaz, jsem tu nová a v angličtině mám trochu problém se správným užíváním a tvořením časů (minulost, budoucnost, kombinace..). Přehlídla jsem to tu, nebo tu tato oblast opravdu chybí? Děkuji za odpověď.

sekce gramatika / slovesa
Můžete si také jednotlivé časy vyhledat pomocí vyhledávače v levém horním rohu.

uvítal bych nějaký chat pro anglické dorozumíváni. je něco takového? Děkuji

Marku :oops: jsem tu nová. Jen mám takovou otázečku na tělo, jste svobodný? Děkuji za odpověď.

:-D

:-) viz h4e.cz/2009050403

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.