Help for English

David Gruber

 

Jsem trochu v rozpacích a ráda bych znala vaše názory. Pan David Gruber nabízí supermetodu učení jazyka a podporuje ji tvrzením, že se sám posunul z úrovně beginner na advanced za 90 hodin čistého času, respektive mezi prosincem a březnem příštího roku a obdržel certifikát advanced (předpokládám, že nemyslí přímo CAE).

Má otázka zní: Znáte ho někdo osobně? Navštěvovali jste jeho hodiny? Jak byste ohodnotili jeho angličtinu?

Já si totiž nemůžu pomoct, ale za 4 měsíce se člověk může posunout na advanced jedině tak, že znalost jazyka musí být dost povrchní. Za tak krátký čas přece nejde načerpat veškerou gramatiku, slovní zásobu, výslovnost a další do hloubky. Je to tedy doopravdy možné?

Ráda bych se zeptala jeho či angličtinářů na diskuzích, ovšem pan Gruber je nepovoluje – což mi přijde přinejmenším zvláštní.

V rychlosti jsem vygoogloval pdf leták na jeho Expresní angličtinu. Říká, že po 7 víkendech (112 hodin výuky), budete umět 1500 slovíček a frází a potřebnou gramatiku. To se dle mne dá zvládnout (pokud budete studovat i mimo ty víkendy), ale nestačí to ani na FCE (kurz je pro začátečníky a mírně pokročilé).
Jeho knihy o duševní práci mi hodně nejen v angličtině pomohly. Někdy na přelomu tisíciletí jsem byl na jeho kurzu a byly to vyhozené peníze.

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.