Help for English

přísloví

 

Ahoj,

zajímalo by mě co přesně znamená název alba mé oblíbené skupiny Oasis “(What's the story) morning glory?” Četl jsem, že toto přísloví znamená něco jako “všechna sláva polní tráva”, ale bohužel už ten článek nemohu najít.

Dekuji za radu

“Morning glory” je obecný název pro mnoho různých druhů květin. Podle mne nemusí jít nutně o přísloví, může to být taky jen obyčejný poetický verš. 

Ale on v písničce zpívá přímo: What's the story morning glory? A když se podívám na celý text písně, tak mi ta květina moc do toho nezapadá. Nevím.

Podívejte se sem, třeba je to vhodný překlad: http://www.karaoketexty.cz/…-glory-83925

jo ale tady, to prekladaji doslova a to si myslim, ze nevystihuje uplne ten smysl text, ale objevil jsem neco:According to one entry in the Urban Dictionary, the song is about drugs, and this may be a reference to morning glory seeds, which are said to have hallucenogenic effects.

Takze ty kvetiny by tomu mozna odpovidali.

nebo jsem nasel jeste tyto dva komentare And the wiki article suggests a sexual connotation, so that covers the two main bases of rock'n'roll.

‘What’s your story morning glory' was a catch-phrase long before the Oasis song. I remember my dad saying it often when I was a kid, just because it sounds nice I think. It comes from a 1939 song, which was revived in the late 50s and early 60s. That song mentions morning glory because it is very blue. I'm not sure why Oasis referred to it. I thought morning glory was the erection that young men tend to get as they are waking up, but I wouldn't guarantee that Oasis were thinking of that.

Další možnost – lidi se na tom nějak neshodnou – je “Tak co mě dneska čeká, co bude dál?”, viz zde dole

 

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.