Help for English

Okruhy slovní zásoby

Dobrý den,

v rámci další drobné úpravy jsme s rozhodli změnit pojmenování důležité části programu. Do dnešního dne jsme skupině slovíček říkali Lekce – tento název je však zavádějící, není zřejmě zda se nejedná o aktivitu, nebo zcela jiný prvek programu.

Proto jsme se rozhodli pojem lekce nahradili za přesnější spojení Okruhy slovní zásoby, věřím, že toto spojení jasněji říká, co pod ním očekávat a co tam patří.

Tato změna upravila velké množství textu uvnitř programu, pokud narazíte na nějaký překlep nebo nesrovnalost, tak nás prosím kontaktujte, děkuji.

Prosím, snažím se najít slovní zásobu pro cestování (něco na způsob Unit 7–8 Business English na HFE a nedaří se mi. Je v English Me něco podobného?

Lekci z Business English si odtud můžete do EM exportovat… Nebo myslíte nějakou jinou podobnou lekci?

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Marek Vít vložený před 11 lety

Lekci z Business English si odtud můžete do EM exportovat… Nebo myslíte nějakou jinou podobnou lekci?

Bohužel se mi ale nedaří přijít na to, jak to udělat. Prosím moc o radu… Ještě jedna věc. Není, prosím, nějaký “manuál” k používání English Me pro někoho, kdo teprve s programem začíná jako já, aby mohl využít všechny možnosti programu (některé věci prostě nemůžu najít – přetažení lekcí z HFE, zkoušení podle obrázků apod.)?

Ja som našiel v English Me Business English Test 1,2,3 v časti Slovná zásoba a v časti Obecné Výber testu Business English Test 4,5.

Priznám sa, že občas aj ja mám problém niečo niekde nájsť neviem či je ten test ohľadom slovnej zásoby v časti Obecné alebo v časti Slovná zásoba tak ako je to v prípade Business English.

Navrhoval by som aby tie informácie o English Me boli na jednom mieste priamo v English Me, prípadne aj na H4E. Aby tie nové informácie o novinkách v EM (gramatický dril, nepravidelné slovesá, zdielanie lekcie, importovanie lekcie zo súboru…) mali podobu nejakého “manuálu” ako to navrhuje Leiah. Určite by to pomohlo mnohým užívateľom. Ďakujem.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Leiah vložený před 11 lety

Bohužel se mi ale nedaří přijít na to, jak to udělat. Prosím moc o radu… Ještě jedna věc. Není, prosím, nějaký “manuál” k používání English Me pro někoho, kdo teprve s programem začíná jako já, aby mohl využít všechny možnosti programu (některé věci prostě nemůžu najít – přetažení lekcí z HFE, zkoušení podle obrázků apod.)?

Možnost importovat lekci do EM naleznete pod každým okruhem slovní zásoby na HFE. Například okruhy: Business Vocabulary Unit 8 (1), nebo Business Vocabulary Unit 1, úplně dole, pod okruhem se nachází modrý obdélník s tlačítkem Importovat lekci do EM.

Přetažení lekcí z HFE provedete stejně jako postup výše, že si otevřete daný okruh slovní zásoby na HFE a v spodní části naleznete modrý rámeček s textem Importovat lekci. Tento okruh slovní zásoby se přidá mezi ostatní okruhy – můžete ho zobrazit, pokud v hlavním menu zvolíte Slovní zásoba → okruhy slovní zásoby.

Zkoušení výběrem z obrázků je zatím nepříjemně zastrčené (připravujeme změnu), pokud v hlavním menu zvolíte Slovní zásoba → Okruhy slovní zásoby, vyhledáte daný okruh a zvolíte u něj ikonku lupy, zobrazí se detail lekce, kde je velké tlačítko vyzkoušet, můžete zvolit šipku u tohoto tlačítka a z nabídky vybrat “Vyzkoušet výběrem”.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Mycroft vložený před 11 lety

Ja som našiel v English Me Business English Test 1,2,3 v časti Slovná zásoba a v časti Obecné Výber testu Business English Test 4,5.

Domnívám se, že Leiah se ptala na okruhy slovní zásoby, v případě testů je to trochu něco jiného. Do testů se řadí pouze testy, které napsal Marek.

Možnost manuálu zvažujeme, ale přiznám se, že se mi do toho moc nechce, především protože:

• pokud program potřebuje manuál – obvykle to znamená, že je špatně navržený
  • pokud se uživatelé ptají, jedná se o důležitou zpětnou vazbu, že je něco špatně a my to můžeme opravit (to je mj. důvod k přejmenování lekcí na okruhy slovní zásoby)
  • při každé změně je důležité upravovat manuál – do EM zasahujeme několikrát týdně, obvykle se jedná o drobnosti, ale občas se mění uživatelské rozhraní, popisky tlačítek a poté by bylo vhodné každou změnu upravit i v manuálu, pak se velice snadno stane, že na něco zapomeneme a takový návod je zase téměř k ničemu

Pravděpodobně však takový dokument vytvoříme, ještě máme v rukávu tři esa, po uveřejnění se velké věci opět ustálí, takže bude vhodná doba na napsání návodu.

Možnost udržovat novinky na jednom místě zvažujeme. Osobně se mi hodně líbí právě diskuzní fórum na HFE, protože zde je možnost diskutovat, ale možná by jiný způsob byl vhodnější.

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Petr Hudík vložený před 11 lety

Možnost manuálu zvažujeme, ale přiznám se, že se mi do toho moc nechce, především protože:

• pokud se uživatelé ptají, jedná se o důležitou zpětnou vazbu, že je něco špatně a my to můžeme opravit (to je mj. důvod k přejmenování lekcí na okruhy slovní zásoby)
  • při každé změně je důležité upravovat manuál – do EM zasahujeme několikrát týdně, obvykle se jedná o drobnosti, ale občas se mění uživatelské rozhraní, popisky tlačítek a poté by bylo vhodné každou změnu upravit i v manuálu, pak se velice snadno stane, že na něco zapomeneme a takový návod je zase téměř k ničemu

Pravděpodobně však takový dokument vytvoříme, ještě máme v rukávu tři esa, po uveřejnění se velké věci opět ustálí, takže bude vhodná doba na napsání návodu.

Možnost udržovat novinky na jednom místě zvažujeme. Osobně se mi hodně líbí právě diskuzní fórum na HFE, protože zde je možnost diskutovat, ale možná by jiný způsob byl vhodnější.

Ďakujem za odpoveď. Možno by teda ani nešlo o manuál (to bol len taký momentálny nápad) ale stačilo by keby na jednom mieste na H4E boli web odkazy na všetky informatívne články o novinkách v English Me. To by podľa mňa bolo úplne dostačujúce.

Děkuji moc za odpověď.

Aspoň nějaký základní návod by se hodil. Někteří mí studenti i po předvedení programu mají problém, kde co najít (někteří mají samozřejmě i problém se jen zaregistrovat ), nebo za celý týden užívání nezjistili, že ikona “English Me” vede na hlavní stránku s učebním plánem. 

Odkaz na příspěvek Příspěvek od Petr Hudík vložený před 11 lety

Chápu, že se Vám do toho moc nechce, ale myslím si, že je škoda, když člověk nevyužije všechny možnosti programu jen proto, že o nich neví. Přiznám se, že se v tom taky zatím docela “plácám”, o některých možnostech jsem se doslechla, tak se je snažím najít, ale určitě je toho dost, o čem vůbec nevím.

Manuál by možno bola fajn vec pre niektorých na urýchlenie orientácie v programe, aj keď osobne si myslím, že program je dosť intuitívne spravený, jednoduchý a prehľadný na ovládanie. Nevravím, že som našla všetky funkcie hneď na prvýkrát, ale stačí si sadnúť za PC spočiatku na dlhší čas a jednoducho sa s tým programom pohrať, hľadať, skúšať, čo ako funguje a človek sa zorientuje. A tiež je fajn sledovať občas fórum. 

Manuály nikdo nečte, škoda práce.
Na druhou stranu jezdil jsem myší po hlavní stráce EM a předpokládal, že najdu odkaz na stránku SHRNUJÍCÍ co vše EM umí a nic.
Kliknul jsem na hlavní stránce HFE na megaikonu EM a taky nic, v odkazech pod aktuálním článkem dle názvů článků asi taky nic.

Příspěvky mohou přidávat pouze přihlášení uživatelé. Pokud máte účet můžete se přihlásit.

Příspěvky v diskusi jsou majetkem jejich autorů. Provozovatel webových stránek Help For English za ně nenese zodpovědnost.